Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste w wykonaniu i szybkie, jeśli trzeba szybciutko coś ugotować na ciepło. Danie doskonałe dla dzieci jak i dla dorosłych.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 786
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 919
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2817
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 786
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 919
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2817
Składniki
Nastawiamy wodę na makaron., solimy i gotujemy 5 minut krócej niż w instrukcji na opakowaniu. W tym czasie przygotowujemy sos: rozgrzewamy masło w małym garnku i dodajemy mąkę.
Następnie dodajemy mleko stopniowo cały czas mieszając, by nie utworzyły się kluski
Ser żółty ścieramy na tarce jarzynowej i dodajemy do sosu cały czas mieszając aż do rozpuszczenia.
Dodajemy musztardę oraz startą gałkę muszkatołową, mieszamy
Ugotowany makaron odcedzamy na durszlaku i wykładamy do naczynia, w którym będziemy piec. Polewy sosem serowym.
Wierzch posypujemy cieniutkimi wiórkami parmezanu.
Wstawiamy do piekarnika na 10 minut lub do zrumienienia na temperaturę 210 stopni Celsjusza góra-dół opcja. Można podać ze świeżą sałatka.