Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wykwintne wcale nie oznacza trudne
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 331
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 331
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Składniki
Pieczarki umyć, osuszyć, pokroić na plasterki. Szybko zrumienić na maśle. Wyjąć grzyby łyżką cedzakową.
Pozostały ze smażenia tłuszcz dobrze wymieszać z mąką. Powoli, mieszając, dolewać białe wino, potem śmietanę. Chwilę trzymać na małym ogniu, stale mieszając.
Kiedy sos zgęstnieje, zdjąć naczynie z ognia, przyprawić danie do smaku. Wymieszać z roztrzepanym jajem, połową sera i pieczarkami (farsz powinien być gęsty).
Plasterki szynki ułożyć obok siebie, rozsmarować na każdym warstwę farszu. Zrolować. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu.
Pomidory umyć, pokroić na cząstki. Dodać do roladek z szynki. Potrawę posypać resztką sera. Zapiekać aż ser się zrumieni. Podawać gorące, udekorowane świeżą bazylią.