Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wykwintne wcale nie oznacza trudne
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10637
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4786
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 878
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9058
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1337
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10637
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4786
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 878
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9058
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1337
Składniki
Pieczarki umyć, osuszyć, pokroić na plasterki. Szybko zrumienić na maśle. Wyjąć grzyby łyżką cedzakową.
Pozostały ze smażenia tłuszcz dobrze wymieszać z mąką. Powoli, mieszając, dolewać białe wino, potem śmietanę. Chwilę trzymać na małym ogniu, stale mieszając.
Kiedy sos zgęstnieje, zdjąć naczynie z ognia, przyprawić danie do smaku. Wymieszać z roztrzepanym jajem, połową sera i pieczarkami (farsz powinien być gęsty).
Plasterki szynki ułożyć obok siebie, rozsmarować na każdym warstwę farszu. Zrolować. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu.
Pomidory umyć, pokroić na cząstki. Dodać do roladek z szynki. Potrawę posypać resztką sera. Zapiekać aż ser się zrumieni. Podawać gorące, udekorowane świeżą bazylią.