Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wykwintne wcale nie oznacza trudne
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 64
Pasztet z wątróbek drobiowych bez pieczenia.
Odsłon: 74
Szybka i smaczna sałatka dla mnie najlepsza na święta.
Odsłon: 160
Pyszna pasta do pieczywa z wędzonej makreli, ogórka kiszonego, cebuli czerwon...
Odsłon: 98
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 64
Pasztet z wątróbek drobiowych bez pieczenia.
Odsłon: 74
Szybka i smaczna sałatka dla mnie najlepsza na święta.
Odsłon: 160
Pyszna pasta do pieczywa z wędzonej makreli, ogórka kiszonego, cebuli czerwon...
Odsłon: 98
Składniki
Pieczarki umyć, osuszyć, pokroić na plasterki. Szybko zrumienić na maśle. Wyjąć grzyby łyżką cedzakową.
Pozostały ze smażenia tłuszcz dobrze wymieszać z mąką. Powoli, mieszając, dolewać białe wino, potem śmietanę. Chwilę trzymać na małym ogniu, stale mieszając.
Kiedy sos zgęstnieje, zdjąć naczynie z ognia, przyprawić danie do smaku. Wymieszać z roztrzepanym jajem, połową sera i pieczarkami (farsz powinien być gęsty).
Plasterki szynki ułożyć obok siebie, rozsmarować na każdym warstwę farszu. Zrolować. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu.
Pomidory umyć, pokroić na cząstki. Dodać do roladek z szynki. Potrawę posypać resztką sera. Zapiekać aż ser się zrumieni. Podawać gorące, udekorowane świeżą bazylią.