Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedno z moich ulubionych dań. Niezwykle smaczne i aromatyczne danie na specjalne okazje :)
Przepis dnia
kolejne mój przepis na smaczne roladki na niedzielny obiad.
Odsłon: 798
Polecam. Trudno się oprzeć. Jesienią smakują najlepiej.
Odsłon: 80
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 133
Przepis dnia
kolejne mój przepis na smaczne roladki na niedzielny obiad.
Odsłon: 798
Polecam. Trudno się oprzeć. Jesienią smakują najlepiej.
Odsłon: 80
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 133
Składniki
Żeberka myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Ja kroję mięso tak, żeby w 1 kawałku były 2 kości. Mieszamy ze sobą keczup, sos worcester, miód, pokrojoną drobno cebule i masło. Tak powstałą marynatą nacieramy mięso.
Następnie rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni, przekładamy mięso wraz z marynatą do naczynia żaroodpornego i wkładamy je do piekarnika. Mięso pieczemy do momentu, aż zmięknie i zacznie odchodzić od kości (około 3h).
Gdy mięsko zacznie brązowieć, wyjmujemy je z piekarnika i obracamy na drugą stronę. Czynność powtarzamy, aż mięso będzie już miękkie.
Gdy żeberka będą już gotowe, wyjmujemy je na talerz, zlewamy tłuszcz, a zredukowany sos przekładamy na patelnię. Do sosu dodajemy 2 łyżki masła, podgrzewamy i mieszamy.
Żeberka podajemy z frytkami lub pieczonymi ziemniaczkami i sosem.
Smacznego!