Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Choć żeberka zachwycają nas swoim smakiem, niewielu decyduje się na przyrządzenie ich w domowym zaciszu. Odstręcza nas nawet sam fakt, że mielibyśmy przygotować część, w której jest tyle samo mięsa, co kości. Warto jednak przygotować żeberka - również według naszego przepisu. W parę chwil można wydobyć cudowny aromat, który zachwyci wszystkich. To delikatne mięsko można przygotować w domu, bez użycia klasycznego rusztu. Do żeberek idealnie pasuje sos BBQ. Poznajcie nasz przepis na żeberka barbecue!
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1825
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8389
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 770
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253721
Polecam.
Odsłon: 1482
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1825
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8389
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 770
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253721
Polecam.
Odsłon: 1482
Składniki
W miseczce wymieszać sól, paprykę wędzoną, czarny pieprz, czosnek granulowany i oliwę. Powstałą marynatą nasmarować żeberka z każdej strony. Mięso odstawić na 4 godziny.
Zamarynowane mięso zawinąć w folię aluminiową i włożyć do nagrzanego do 160 stopni Celsjusza piekarnika na 1,5 godziny. Po tym czasie rozchylić folię mięso nasmarować sosem BBQ i piec w 200 stopniach jeszcze 10-15 minut.
Podawać na ciepło.