Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Choć żeberka zachwycają nas swoim smakiem, niewielu decyduje się na przyrządzenie ich w domowym zaciszu. Odstręcza nas nawet sam fakt, że mielibyśmy przygotować część, w której jest tyle samo mięsa, co kości. Warto jednak przygotować żeberka - również według naszego przepisu. W parę chwil można wydobyć cudowny aromat, który zachwyci wszystkich. To delikatne mięsko można przygotować w domu, bez użycia klasycznego rusztu. Do żeberek idealnie pasuje sos BBQ. Poznajcie nasz przepis na żeberka barbecue!
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 431
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1798
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 363
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 431
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1798
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 363
Składniki
W miseczce wymieszać sól, paprykę wędzoną, czarny pieprz, czosnek granulowany i oliwę. Powstałą marynatą nasmarować żeberka z każdej strony. Mięso odstawić na 4 godziny.
Zamarynowane mięso zawinąć w folię aluminiową i włożyć do nagrzanego do 160 stopni Celsjusza piekarnika na 1,5 godziny. Po tym czasie rozchylić folię mięso nasmarować sosem BBQ i piec w 200 stopniach jeszcze 10-15 minut.
Podawać na ciepło.