Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne mieciutkie żeberka w aromatyczny sosie barbecue idealne na party.
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 31
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 517
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2000
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3989
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 31
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 517
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2000
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3989
Składniki
Sos bbq wymieszac z cukrem.Zeberka grubo nasmarowac marynata a nastepnie, kazda porcje zeberek zawinac osobno w folie aluminiowa.(Mozna zeberka przeciac na pol zeby nie byly za dlugie kawalki) Wstawic do lodowki i marynowac okolo 8 godzin lub przez noc. Reszte marynaty zachowac.
Ja do pieczenia zeberek uzylam specjalnego garnka "slow cooker" co w wolnym tlumaczeniu oznacza wolnowar. Pieklam na niskiej temperaturze przez 7 godzin. Jesli ktos nie ma takiego garnka to moze upiec zeberka w piekarniku w temeraturze 150stC przez okolo 5 godziny lub dluzej. Po upieczeniu mozna posmarowac zeberka pozostalo marynata.
Proponuje uzyc amerykanskiego sosu barbecue (ja uzylam Diana Sauce, Western Smokehouse i Rib & Chicken pol na pol) Sos musi byc gesty