Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Za oknem już nie jesień, ale wręcz zima, leje, 10 stopni... naszła mnie ochota no coś kalorycznego.A co, jak szaleć to szaleć - podwójne żeberka. Ale żeby nie było tak bardzo "nie trendy", to duszone w pomidorach :-)
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 931
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2145
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4163
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 931
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2145
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4163
Składniki
Posiekany czosnek utrzyj z solą i dodaj pozostałe składniki marynaty. Dokładnie wymieszaj i włóż mięso pokrojone na porcje. Lekko wmasuj marynatę i odstaw na minimum godzinę. Obróć mięso kilka razy. Rozgrzej w dużym rondlu tłuszcz i opiecz oczyszczone z marynaty żeberka ze wszystkich stron na rumiano. Dolej trochę wody i duś pod przykryciem na małym ogniu aż mięso będzie prawie miękkie (ok. godziny). Zdejmij pokrywkę i odparuj sos.
Wrzuć teraz na patelnię obrane ze skóry pomidory, posiekaną szalotkę i posiekany seler naciowy. Duś jeszcze ok. pół godziny pod przykryciem, aż pomidory się rozpadną. Zdejmij pokrywkę i duś w dalszym ciągu, aż cały sos zgęstnieje. Podawaj z ziemniakami w mundurkach. Kufel jasnego nie zawadzi ;-)