Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Za oknem już nie jesień, ale wręcz zima, leje, 10 stopni... naszła mnie ochota no coś kalorycznego.A co, jak szaleć to szaleć - podwójne żeberka. Ale żeby nie było tak bardzo "nie trendy", to duszone w pomidorach :-)
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 13
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 27
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 84
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 282
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 13
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 27
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 84
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 282
Składniki
Posiekany czosnek utrzyj z solą i dodaj pozostałe składniki marynaty. Dokładnie wymieszaj i włóż mięso pokrojone na porcje. Lekko wmasuj marynatę i odstaw na minimum godzinę. Obróć mięso kilka razy. Rozgrzej w dużym rondlu tłuszcz i opiecz oczyszczone z marynaty żeberka ze wszystkich stron na rumiano. Dolej trochę wody i duś pod przykryciem na małym ogniu aż mięso będzie prawie miękkie (ok. godziny). Zdejmij pokrywkę i odparuj sos.
Wrzuć teraz na patelnię obrane ze skóry pomidory, posiekaną szalotkę i posiekany seler naciowy. Duś jeszcze ok. pół godziny pod przykryciem, aż pomidory się rozpadną. Zdejmij pokrywkę i duś w dalszym ciągu, aż cały sos zgęstnieje. Podawaj z ziemniakami w mundurkach. Kufel jasnego nie zawadzi ;-)