Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Za oknem już nie jesień, ale wręcz zima, leje, 10 stopni... naszła mnie ochota no coś kalorycznego.A co, jak szaleć to szaleć - podwójne żeberka. Ale żeby nie było tak bardzo "nie trendy", to duszone w pomidorach :-)
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414470
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2316
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414470
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2316
Składniki
Posiekany czosnek utrzyj z solą i dodaj pozostałe składniki marynaty. Dokładnie wymieszaj i włóż mięso pokrojone na porcje. Lekko wmasuj marynatę i odstaw na minimum godzinę. Obróć mięso kilka razy. Rozgrzej w dużym rondlu tłuszcz i opiecz oczyszczone z marynaty żeberka ze wszystkich stron na rumiano. Dolej trochę wody i duś pod przykryciem na małym ogniu aż mięso będzie prawie miękkie (ok. godziny). Zdejmij pokrywkę i odparuj sos.
Wrzuć teraz na patelnię obrane ze skóry pomidory, posiekaną szalotkę i posiekany seler naciowy. Duś jeszcze ok. pół godziny pod przykryciem, aż pomidory się rozpadną. Zdejmij pokrywkę i duś w dalszym ciągu, aż cały sos zgęstnieje. Podawaj z ziemniakami w mundurkach. Kufel jasnego nie zawadzi ;-)