Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jednogarnkowe danie w aromatycznym sosie
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2585
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 132
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 229
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2585
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 132
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 229
Składniki
Żeberka pokroić na porcje. W dużym garnku rozgrzać oliwę, z obu stron obsmażyć żeberka.
Cebulę pokroić w piórka, dodać do żeberek. Do garnka wsypać wędzoną paprykę, sól i pieprz, wrzucić przeciśnięty przez praskę czosnek, liście laurowe i ziele angielskie. Wszystko razem smażyć kilka minut.
Następnie wlać wlać wino, dusić 10-15 minut. W międzyczasie sparzyć pomidory, obrać ze skórki, pokroić na kawałki, przełożyć do garnka.
Żeberka dusić na niewielkim ogniu, pod przykryciem około godziny. Po tym czasie wrzucić do garnka pokrojone na spore kawałki ziemniaki, gotować kolejne pół godziny. Gotowe danie podawać z sałatą.