Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jednogarnkowe danie w aromatycznym sosie
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2181
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 146
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 254
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2181
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 146
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 254
Składniki
Żeberka pokroić na porcje. W dużym garnku rozgrzać oliwę, z obu stron obsmażyć żeberka.
Cebulę pokroić w piórka, dodać do żeberek. Do garnka wsypać wędzoną paprykę, sól i pieprz, wrzucić przeciśnięty przez praskę czosnek, liście laurowe i ziele angielskie. Wszystko razem smażyć kilka minut.
Następnie wlać wlać wino, dusić 10-15 minut. W międzyczasie sparzyć pomidory, obrać ze skórki, pokroić na kawałki, przełożyć do garnka.
Żeberka dusić na niewielkim ogniu, pod przykryciem około godziny. Po tym czasie wrzucić do garnka pokrojone na spore kawałki ziemniaki, gotować kolejne pół godziny. Gotowe danie podawać z sałatą.