Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie może żeberka ? Dziś właśnie postanowiłam przygotować je na obiad z dodatkiem kiszonej kapusty. Jak dla mnie to świetne połączenie lecz musicie spróbować czy wam także będą takie pasować. taki obiad sprawdzi się również na przyjęciach a także dla spodziewających się gości
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 667
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 52
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 104
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 71
Przepis dnia
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 974
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 469
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 667
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 52
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 104
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 71
Przepis dnia
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 974
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 469
Składniki
Przygotować żeberka pokroić je na potrzebne nam części a następnie wymoczyć, osuszyć na durszlaku. Do osuszonych żeberek wsypać wszystkie przyprawy oraz wlać olej i dokładnie przyprawy wmasować w mięso żeberek odstawić na piętnaście minut aby mięso przeszło zapachem dodanych przypraw
Po wyznaczonym czasie żeberka w przyprawach przełożyć na suchą patelnię i na średnim ogniu podsmażyć je lekko przypalając z obu stron. Następnie wlać dwie szklanki przegotowanej wody ( nie może być zimna ponieważ mięso będzie dłużej twarde ), wsypać suszoną włoszczyznę i dodać ziela angielskie oraz liście laurowe, dusić na wolnym ogniu pod przykryciem do czasu aż prawie cała woda wyparuje
Jak woda już ładnie wyparowała ( co jest widoczne na załączonym zdjęciu ) wtedy dodać kapustę nie krojąc jej drobniej i nadal dusić pod przykryciem na wolnym ogniu do miękkości mięsa na żeberkach następnie wlać ostatnie pół szklanki wody i dusić na wolnym ogniu do miękkości kapusty i wyparowania wody
Uduszone żeberka z kapustą podałam z ziemniakami i koperkiem a do popicia zimne mleko, obiad wyszedł tak smaczny że nic nie zostało, dla większej ilości osób w rodzinie wystarczy podwoić ilość składników