Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie może żeberka ? Dziś właśnie postanowiłam przygotować je na obiad z dodatkiem kiszonej kapusty. Jak dla mnie to świetne połączenie lecz musicie spróbować czy wam także będą takie pasować. taki obiad sprawdzi się również na przyjęciach a także dla spodziewających się gości
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3788
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 626
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3816
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 387
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 724
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3788
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 626
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3816
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 387
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 724
Składniki
Przygotować żeberka pokroić je na potrzebne nam części a następnie wymoczyć, osuszyć na durszlaku. Do osuszonych żeberek wsypać wszystkie przyprawy oraz wlać olej i dokładnie przyprawy wmasować w mięso żeberek odstawić na piętnaście minut aby mięso przeszło zapachem dodanych przypraw
Po wyznaczonym czasie żeberka w przyprawach przełożyć na suchą patelnię i na średnim ogniu podsmażyć je lekko przypalając z obu stron. Następnie wlać dwie szklanki przegotowanej wody ( nie może być zimna ponieważ mięso będzie dłużej twarde ), wsypać suszoną włoszczyznę i dodać ziela angielskie oraz liście laurowe, dusić na wolnym ogniu pod przykryciem do czasu aż prawie cała woda wyparuje
Jak woda już ładnie wyparowała ( co jest widoczne na załączonym zdjęciu ) wtedy dodać kapustę nie krojąc jej drobniej i nadal dusić pod przykryciem na wolnym ogniu do miękkości mięsa na żeberkach następnie wlać ostatnie pół szklanki wody i dusić na wolnym ogniu do miękkości kapusty i wyparowania wody
Uduszone żeberka z kapustą podałam z ziemniakami i koperkiem a do popicia zimne mleko, obiad wyszedł tak smaczny że nic nie zostało, dla większej ilości osób w rodzinie wystarczy podwoić ilość składników