Do góry

Dania główne Przepis na:

Żeberka paski wieprzowe w sosie własnym.

Żeberka paski wieprzowe w sosie własnym.

Autor:

Przepisów i artykułów: 704 Ocena: 4515

Dodano:

Odsłon: 620

Bardzo lubimy takie zwykłe domowe jedzonko, tym bardziej smakuje kiedy samemu się go przygotuje, może tyłka nie urywa ale smak przebija wszystko.

Składniki

  • 450 g żeberek paski,
  • 0,5 łyżki przyprawy do mięsa,
  • 0,5 łyżki czerwonej papryki słodkiej w proszku,
  • 1 łyżeczka pieprzu cytrynowego,
  • 3 łyżki oleju,
  • 0,5 łyżki przyprawy chimichurri ( mam z wygranej od Organic - Fabryka Smaku ),
  • 2 szklanki wody,
  • 1 łyżka suszonych warzyw.
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Żeberka paski wieprzowe w sosie własnym.

Przygotowanie

  1. Żeberka pokroić na części, obsypać przyprawami i wymieszać odstawić na 15 minut aby mięso przeszło przyprawami, po tym czasie żeberka ułożyć na patelni.

  2. Obsmażyć z obu stron na brązowo lekko przypalając.

  3. Następnie podlać wodą wsypać suszone warzywa.

  4. Dusić na wolnym ogniu pod przykryciem.

  5. Dusić tak długo aż woda wyparuje i powstanie sos nie doprawiać już niczym chyba że ktoś lubi słone.

  6. Podałam z całymi ziemniakami, koperkiem i sosem od żeberek oraz surówką z kiszonej kapusty.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń