Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
I stało się! Jak w ryju przez wieki koli nie miałem, to teraz zgrzeszyłem...po stokroć zgrzeszyłem :P Pamiętam, że mięsiwo było obłędne w smaku, więc korzystając z promocji na żeberka, ofkors, nie pozostało mi nic innego, jak zapodać wersję przypominającą, tzw. drugą dawkę :P Myślę, że niedługo znowu sobie będę musiał przypomnieć, bo starość daje się we znaki, szybko zapominam :P Tak jak dodany do marynaty miód, po prostu "miodzio"! Do tego tylko kawał pieczywa by sosik sobie jakoś do japy zapodać i obiad gotowy! Arek Gie
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1789
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14370
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19481
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13149
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1789
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14370
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19481
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13149
Składniki
Żeberka oczyszczamy, kroimy na mniejsze kawałki. Oprószamy solą i pierzem. Colę, ketchup, miód i przeciśnięty przez praskę czosnek, mieszamy. Marynatą zalewamy mięso, dodajemy pokrojoną w piórka cebulę. Odstawiamy na noc do lodówki. Całość przekładamy do naczynia żaroodpornego, pieczemy pod przykryciem przez 90 minut w temperaturze 180°C.