Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
I stało się! Jak w ryju przez wieki koli nie miałem, to teraz zgrzeszyłem...po stokroć zgrzeszyłem :P Pamiętam, że mięsiwo było obłędne w smaku, więc korzystając z promocji na żeberka, ofkors, nie pozostało mi nic innego, jak zapodać wersję przypominającą, tzw. drugą dawkę :P Myślę, że niedługo znowu sobie będę musiał przypomnieć, bo starość daje się we znaki, szybko zapominam :P Tak jak dodany do marynaty miód, po prostu "miodzio"! Do tego tylko kawał pieczywa by sosik sobie jakoś do japy zapodać i obiad gotowy! Arek Gie
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 383
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 24
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 2453
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 383
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 24
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 2453
Składniki
Żeberka oczyszczamy, kroimy na mniejsze kawałki. Oprószamy solą i pierzem. Colę, ketchup, miód i przeciśnięty przez praskę czosnek, mieszamy. Marynatą zalewamy mięso, dodajemy pokrojoną w piórka cebulę. Odstawiamy na noc do lodówki. Całość przekładamy do naczynia żaroodpornego, pieczemy pod przykryciem przez 90 minut w temperaturze 180°C.