Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
I stało się! Jak w ryju przez wieki koli nie miałem, to teraz zgrzeszyłem...po stokroć zgrzeszyłem :P Pamiętam, że mięsiwo było obłędne w smaku, więc korzystając z promocji na żeberka, ofkors, nie pozostało mi nic innego, jak zapodać wersję przypominającą, tzw. drugą dawkę :P Myślę, że niedługo znowu sobie będę musiał przypomnieć, bo starość daje się we znaki, szybko zapominam :P Tak jak dodany do marynaty miód, po prostu "miodzio"! Do tego tylko kawał pieczywa by sosik sobie jakoś do japy zapodać i obiad gotowy! Arek Gie
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3618
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34201
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1478
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113637
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3618
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34201
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1478
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113637
Składniki
Żeberka oczyszczamy, kroimy na mniejsze kawałki. Oprószamy solą i pierzem. Colę, ketchup, miód i przeciśnięty przez praskę czosnek, mieszamy. Marynatą zalewamy mięso, dodajemy pokrojoną w piórka cebulę. Odstawiamy na noc do lodówki. Całość przekładamy do naczynia żaroodpornego, pieczemy pod przykryciem przez 90 minut w temperaturze 180°C.