Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W tej wersji żeberka są wyjątkowo soczyste.
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 42
Clafoutis to klasyczna potrawa kuchni francuskiej, przygotowuje się ją z owoc...
Odsłon: 676
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 2199
Pyszne i wyraziste w smaku.
Odsłon: 38
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 42
Clafoutis to klasyczna potrawa kuchni francuskiej, przygotowuje się ją z owoc...
Odsłon: 676
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 2199
Pyszne i wyraziste w smaku.
Odsłon: 38
Składniki
Mięso kroimy na kawałki, nacieramy solą. Czosnek przeciskamy przez praskę, mieszamy z olejem, sosem sojowym, słodką papryką i ostrą. Marynatą zalewamy mięso, obtaczamy tak, by całe było nią pokryte. Wstawiamy do lodówki na całą noc. Następnego dnia mięso wyjmujemy z marynaty i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego, zalewamy colą i wstawiamy do rozgrzanego do 180°C piekarnika, zapiekamy 90 min pod przykryciem, następnie 30 min bez przykrycia.