Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W tej wersji żeberka są wyjątkowo soczyste.
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1302
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1087
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 299
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1302
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1087
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 299
Składniki
Mięso kroimy na kawałki, nacieramy solą. Czosnek przeciskamy przez praskę, mieszamy z olejem, sosem sojowym, słodką papryką i ostrą. Marynatą zalewamy mięso, obtaczamy tak, by całe było nią pokryte. Wstawiamy do lodówki na całą noc. Następnego dnia mięso wyjmujemy z marynaty i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego, zalewamy colą i wstawiamy do rozgrzanego do 180°C piekarnika, zapiekamy 90 min pod przykryciem, następnie 30 min bez przykrycia.