Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W tej wersji żeberka są wyjątkowo soczyste.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1153
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11177
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 4029
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1391
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1153
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11177
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 4029
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1391
Składniki
Mięso kroimy na kawałki, nacieramy solą. Czosnek przeciskamy przez praskę, mieszamy z olejem, sosem sojowym, słodką papryką i ostrą. Marynatą zalewamy mięso, obtaczamy tak, by całe było nią pokryte. Wstawiamy do lodówki na całą noc. Następnego dnia mięso wyjmujemy z marynaty i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego, zalewamy colą i wstawiamy do rozgrzanego do 180°C piekarnika, zapiekamy 90 min pod przykryciem, następnie 30 min bez przykrycia.