Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowite, chrupiące i soczyste żeberka z piekarnika.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13265
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2596
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3743
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4757
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13265
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2596
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3743
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4757
Składniki
Marynata do żeberek: Wszystkie produkty na marynatę razem ze sobą łączymy. Mięso myjemy, osuszamy, kroimy na mniejsze kawałki, układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy z każdej strony marynatą. Wkładamy pokrojone w ćwiartki 2 cebule, 4 ząbki czosnku i odstawiamy na 1 godzinę. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180°C, góra/dół i pieczemy przez 90 minut. w trakcie pieczenia obracamy żeberka i smarujemy górę, resztą marynaty. Pieczemy do miękkości mięsa. Podajemy z ulubionymi dodatkami.