Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowite, chrupiące i soczyste żeberka z piekarnika.
Przepis dnia
Ciasto smakuje rewelacyjnie i pięknie wygląda. Masa jogurtowa zrobiona jest z...
Odsłon: 10814
Jeżeli jesteście fanami ziemniaczków, musicie spróbować tych krokietów. :D Do...
Odsłon: 352
Przepis przywiozłam od rodziny z Borysławic. Pączki z tego przepisu są wyjątk...
Odsłon: 216
Przepis dnia
Ciasto smakuje rewelacyjnie i pięknie wygląda. Masa jogurtowa zrobiona jest z...
Odsłon: 10814
Jeżeli jesteście fanami ziemniaczków, musicie spróbować tych krokietów. :D Do...
Odsłon: 352
Przepis przywiozłam od rodziny z Borysławic. Pączki z tego przepisu są wyjątk...
Odsłon: 216
Składniki
Marynata do żeberek: Wszystkie produkty na marynatę razem ze sobą łączymy. Mięso myjemy, osuszamy, kroimy na mniejsze kawałki, układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy z każdej strony marynatą. Wkładamy pokrojone w ćwiartki 2 cebule, 4 ząbki czosnku i odstawiamy na 1 godzinę. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180°C, góra/dół i pieczemy przez 90 minut. w trakcie pieczenia obracamy żeberka i smarujemy górę, resztą marynaty. Pieczemy do miękkości mięsa. Podajemy z ulubionymi dodatkami.