Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowite, chrupiące i soczyste żeberka z piekarnika.
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 149
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 531
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 107
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 125
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 149
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 531
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 107
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 125
Składniki
Marynata do żeberek: Wszystkie produkty na marynatę razem ze sobą łączymy. Mięso myjemy, osuszamy, kroimy na mniejsze kawałki, układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy z każdej strony marynatą. Wkładamy pokrojone w ćwiartki 2 cebule, 4 ząbki czosnku i odstawiamy na 1 godzinę. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180°C, góra/dół i pieczemy przez 90 minut. w trakcie pieczenia obracamy żeberka i smarujemy górę, resztą marynaty. Pieczemy do miękkości mięsa. Podajemy z ulubionymi dodatkami.