Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowite, chrupiące i soczyste żeberka z piekarnika.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113048
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 428
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 772
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 576
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113048
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 428
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 772
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 576
Składniki
Marynata do żeberek: Wszystkie produkty na marynatę razem ze sobą łączymy. Mięso myjemy, osuszamy, kroimy na mniejsze kawałki, układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy z każdej strony marynatą. Wkładamy pokrojone w ćwiartki 2 cebule, 4 ząbki czosnku i odstawiamy na 1 godzinę. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180°C, góra/dół i pieczemy przez 90 minut. w trakcie pieczenia obracamy żeberka i smarujemy górę, resztą marynaty. Pieczemy do miękkości mięsa. Podajemy z ulubionymi dodatkami.