Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowite, chrupiące i soczyste żeberka z piekarnika.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 680
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101459
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5975
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 680
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101459
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5975
Składniki
Marynata do żeberek: Wszystkie produkty na marynatę razem ze sobą łączymy. Mięso myjemy, osuszamy, kroimy na mniejsze kawałki, układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy z każdej strony marynatą. Wkładamy pokrojone w ćwiartki 2 cebule, 4 ząbki czosnku i odstawiamy na 1 godzinę. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180°C, góra/dół i pieczemy przez 90 minut. w trakcie pieczenia obracamy żeberka i smarujemy górę, resztą marynaty. Pieczemy do miękkości mięsa. Podajemy z ulubionymi dodatkami.