Do góry

Dania główne Przepis na:

Żeberka pieczone w winie i cebuli.

Żeberka pieczone w winie i cebuli.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1084 Ocena: 22234

Dodano:

Odsłon: 573

Aromatyczne żeberka jako danie jednogarnkowe,na obiad w towarzystwie ziemniaków lub pieczywa,polecam:)

Składniki

  • 1kg wieprzowych żeberek
  • 6 szt.ziele angielskie,3 liście laurowe,4 ząbki czosnku
  • 3-4 cebule,łyżka smalcu
  • 200ml wytrawnego białego wina
  • pieprz i sól
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Żeberka pieczone w winie i cebuli.

Przygotowanie

  1. Żeberka umyć i poporcjować.Dać do naczynia żaroodpornego ,dodać ziele angielskie,liście laurowe posolić i popieprzyć.
    Zalać winem ,przykryć wierzch naczynia i dać do nagrzanego piekanika do 190st.
    Piec godzinę.
    Osobno na patelni zeszklić cebule pokrojone w piórka oraz posiekany czosnek.
    Jeśli mięso jest miękkie przykryć cebulą i zapiec około 10min.żeberka przejdą aromatem

    Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (18)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń