Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żeberka, ziemniaki, marchewka, kapusta, seler i pietruszka upieczone w jednym worku. Pyszne, soczyste i bardzo proste danie.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1254942
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1904
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8465
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 816
Polecam.
Odsłon: 1575
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1254942
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1904
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8465
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 816
Polecam.
Odsłon: 1575
Składniki
Piekłam żeberka w całości, ale można je już przed pieczeniem pokroić na kawałki. Ziemniaki myjemy i kroimy w ćwiartki (ze skórą). Marchewkę, cebulę, pietruszkę i seler obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Kapustę dzielimy na liście. Warzywa mieszamy z sosem sojowym i przyprawami. Do rękawa do pieczenia wkładamy żeberka i obkładamy warzywami. Rękaw dokładanie zamykamy i pieczemy w 190 stopniach 90 minut. Jeśli macie większy kawałek żeberek należy przedłużyć pieczenie.
Na ostatnie 10 minut pieczenia można rozciąć rękaw, aby mięso mocniej się przypiekło, ale nie jest to konieczne. Moje żeberka były lekko przypieczone na górze, miękkie i soczyste w środku. Warzywa były miękkie, ale pozostały w całości.