Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam Wam żeberka duszone pod jarzynową kołderką
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 49
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 719
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 59
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 73
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 49
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 719
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 59
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 73
Składniki
Żeberka kroję na porcję, nacieram solą, pieprzem, roztartym czosnkiem i ziołami,
i podsmażam z obu stron na złoty kolor, na mocno rozgrzanym oleju, następnie przekładam do brytfanki.
Cebulę kroję w kostkę, pozostałe jarzyny oczyszczam i ścieram na tarce o dużych oczkach i podsmażam razem z cebulą..
Gorące przekładam na żeberka,
podlewam rosołem i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 220°C na 10-15 min, następnie zmniejszam temperaturę do 180°C i duszę jeszcze przez 1-1 1/2 godziny, do miękkości.