Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam Wam żeberka duszone pod jarzynową kołderką
Osobiście lubię śniadanie na ciepło. Ten przepis to zapewnia oraz dba o to by...
Odsłon: 477
Syte ciasteczka na bazie białego sera osłodzone erytrytolem, pod kojarzący si...
Odsłon: 93
Osobiście lubię śniadanie na ciepło. Ten przepis to zapewnia oraz dba o to by...
Odsłon: 477
Syte ciasteczka na bazie białego sera osłodzone erytrytolem, pod kojarzący si...
Odsłon: 93
Składniki
Żeberka kroję na porcję, nacieram solą, pieprzem, roztartym czosnkiem i ziołami,
i podsmażam z obu stron na złoty kolor, na mocno rozgrzanym oleju, następnie przekładam do brytfanki.
Cebulę kroję w kostkę, pozostałe jarzyny oczyszczam i ścieram na tarce o dużych oczkach i podsmażam razem z cebulą..
Gorące przekładam na żeberka,
podlewam rosołem i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 220°C na 10-15 min, następnie zmniejszam temperaturę do 180°C i duszę jeszcze przez 1-1 1/2 godziny, do miękkości.