Do góry

Dania główne Przepis na:

Żeberka w jarzynach

Żeberka w jarzynach

Autor:

Przepisów i artykułów: 112 Ocena: 2686

Dodano:

Odsłon: 11047

Polecam Wam żeberka duszone pod jarzynową kołderką

Składniki

  • 2 kg żeberek
  • 2 ząbki czosnku
  • 1-2 cebule
  • 2 marchewki
  • 2 pietruszki
  • 1/2 selera
  • sól
  • pieprz
  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • ostra sproszkowana papryka
  • 2 szklanki rosołu
  • Olej rzepakowy
3-4 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Żeberka kroję na porcję, nacieram solą, pieprzem, roztartym czosnkiem i ziołami,

  2. i podsmażam z obu stron na złoty kolor, na mocno rozgrzanym oleju, następnie przekładam do brytfanki.

  3. Cebulę kroję w kostkę, pozostałe jarzyny oczyszczam i ścieram na tarce o dużych oczkach i podsmażam razem z cebulą..

  4. Gorące przekładam na żeberka,

  5. podlewam rosołem i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 220°C na 10-15 min, następnie zmniejszam temperaturę do 180°C i duszę jeszcze przez 1-1 1/2 godziny, do miękkości.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 14 października 2014 moje ulubione żebereczka z tymi kostkami,tak zrobionych nie jadłem,wyglądają przepysznie:)
Pozdrawiam:)

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 13 października 2014 Tak przygotowane żeberka wyglądają bardzo apetycznie i na pewno są również bardzo smaczne :-)

11 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń