Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam Wam żeberka duszone pod jarzynową kołderką
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10126
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2750
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1873
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 722
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3979
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10126
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2750
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1873
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 722
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3979
Składniki
Żeberka kroję na porcję, nacieram solą, pieprzem, roztartym czosnkiem i ziołami,
i podsmażam z obu stron na złoty kolor, na mocno rozgrzanym oleju, następnie przekładam do brytfanki.
Cebulę kroję w kostkę, pozostałe jarzyny oczyszczam i ścieram na tarce o dużych oczkach i podsmażam razem z cebulą..
Gorące przekładam na żeberka,
podlewam rosołem i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 220°C na 10-15 min, następnie zmniejszam temperaturę do 180°C i duszę jeszcze przez 1-1 1/2 godziny, do miękkości.