Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i pyszne danie jednogarnkowe. Szybko się je robi i jest bardzo smaczne. Kapusta kiszona zawiera też dużą ilość witaminy C, wiec jest świetnym sposobem na wzmocnienie organizmu w czasie jesienno-zimowego sezonu grypowego.
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 50
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 299
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 50
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 299
Składniki
Żeberka kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy sól i pieprz, a następnie podsmażamy na patelni z dodatkiem 2 łyżek oleju. Przesmażone z każdej strony mięso przekładamy na talerz.
Na tej samej patelni podsmażamy pokrojoną w piórka cebulę. Gdy się zezłoci dodajemy zmiażdżone ząbki czosnku, zalewamy 1/2 szklanki bulionu, dodajemy 2 łyżki majeranku, łyżeczkę kminku i pokrojone suszone grzyby, następnie dusimy do momentu, aż cebula zmięknie. Dodajemy 3 łyżki masła oraz kiszoną kapustę i dusimy 15 min.
Podsmażoną kapustę przekładamy do żeliwnego garnka, układamy na niej żeberka a na górze pokrojoną w grubsze piórka surową kapustę. Dodajemy liście laurowe i zalewamy resztą bulionu. Garnek przykrywamy, wstawiamy na ogień i gotujemy do momentu, aż mięso zmięknie.
Smacznego :)