Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 195 Ocena: 8282
Dodano: 16.10.2016
Odsłon: 41883
3-4 os. | > 60 min | łatwe | przystępne |
Żeberka kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy sól i pieprz, a następnie podsmażamy na patelni z dodatkiem 2 łyżek oleju. Przesmażone z każdej strony mięso przekładamy na talerz.
Na tej samej patelni podsmażamy pokrojoną w piórka cebulę. Gdy się zezłoci dodajemy zmiażdżone ząbki czosnku, zalewamy 1/2 szklanki bulionu, dodajemy 2 łyżki majeranku, łyżeczkę kminku i pokrojone suszone grzyby, następnie dusimy do momentu, aż cebula zmięknie. Dodajemy 3 łyżki masła oraz kiszoną kapustę i dusimy 15 min.
Podsmażoną kapustę przekładamy do żeliwnego garnka, układamy na niej żeberka a na górze pokrojoną w grubsze piórka surową kapustę. Dodajemy liście laurowe i zalewamy resztą bulionu. Garnek przykrywamy, wstawiamy na ogień i gotujemy do momentu, aż mięso zmięknie.
Smacznego :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

GREGORHSPEED 16 października 2016Zgłoś do usunięcia
Pycha <3 Odpowiedzi: 1 ▼15 Kto głosował? | Odpowiedz