Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i pyszne danie jednogarnkowe. Szybko się je robi i jest bardzo smaczne. Kapusta kiszona zawiera też dużą ilość witaminy C, wiec jest świetnym sposobem na wzmocnienie organizmu w czasie jesienno-zimowego sezonu grypowego.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5031
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13574
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5881
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7654
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5031
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13574
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5881
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7654
Składniki
Żeberka kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy sól i pieprz, a następnie podsmażamy na patelni z dodatkiem 2 łyżek oleju. Przesmażone z każdej strony mięso przekładamy na talerz.
Na tej samej patelni podsmażamy pokrojoną w piórka cebulę. Gdy się zezłoci dodajemy zmiażdżone ząbki czosnku, zalewamy 1/2 szklanki bulionu, dodajemy 2 łyżki majeranku, łyżeczkę kminku i pokrojone suszone grzyby, następnie dusimy do momentu, aż cebula zmięknie. Dodajemy 3 łyżki masła oraz kiszoną kapustę i dusimy 15 min.
Podsmażoną kapustę przekładamy do żeliwnego garnka, układamy na niej żeberka a na górze pokrojoną w grubsze piórka surową kapustę. Dodajemy liście laurowe i zalewamy resztą bulionu. Garnek przykrywamy, wstawiamy na ogień i gotujemy do momentu, aż mięso zmięknie.
Smacznego :)