Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i pyszne danie jednogarnkowe. Szybko się je robi i jest bardzo smaczne. Kapusta kiszona zawiera też dużą ilość witaminy C, wiec jest świetnym sposobem na wzmocnienie organizmu w czasie jesienno-zimowego sezonu grypowego.
Bardzo lubię surówkę z selera korzeniowego, więc postanowiłam stworzyć fermen...
Odsłon: 34
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1437
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 290
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3225
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 333
Bardzo lubię surówkę z selera korzeniowego, więc postanowiłam stworzyć fermen...
Odsłon: 34
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1437
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 290
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3225
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 333
Składniki
Żeberka kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy sól i pieprz, a następnie podsmażamy na patelni z dodatkiem 2 łyżek oleju. Przesmażone z każdej strony mięso przekładamy na talerz.
Na tej samej patelni podsmażamy pokrojoną w piórka cebulę. Gdy się zezłoci dodajemy zmiażdżone ząbki czosnku, zalewamy 1/2 szklanki bulionu, dodajemy 2 łyżki majeranku, łyżeczkę kminku i pokrojone suszone grzyby, następnie dusimy do momentu, aż cebula zmięknie. Dodajemy 3 łyżki masła oraz kiszoną kapustę i dusimy 15 min.
Podsmażoną kapustę przekładamy do żeliwnego garnka, układamy na niej żeberka a na górze pokrojoną w grubsze piórka surową kapustę. Dodajemy liście laurowe i zalewamy resztą bulionu. Garnek przykrywamy, wstawiamy na ogień i gotujemy do momentu, aż mięso zmięknie.
Smacznego :)