Do góry

Dania główne Przepis na:

Żeberka w kapuście

Żeberka w kapuście

Autor:

Przepisów i artykułów: 600 Ocena: 5646

Dodano:

Odsłon: 13045

Bardzo szybkie w przygotowaniu danie obiadowe z kapustą kiszoną, która ma szerokie zastosowanie w kuchni, a w połączeniu z żeberkami, mięso jest kruche i smaczne.

Składniki

  • 1 kg żeberek wieprzowych
  • 1 kg kapusty kiszonej
  • Kilka grzybków suszonych.
  • Koncentrat pomidorowy
  • Przyprawa Pomysł na soczyste żeberka
  • 4 listki laurowe
  • Kilka ziarenek ziela angielskiego
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Kapustę zalewamy wodą i gotujemy.

  2. 2. Grzyby również zalewamy wodą gotujemy.

  3. 3. Żeberka kroimy na mniejsze kawałki, doprawiamy przyprawą oraz solą.

  4. 4. Wkładamy w rękaw do pieczenia.

  5. 5. Zapiekamy 40 minut w 180˚C

  6. 6. Kapustę łączy z grzybami wraz z wywarem.

  7. 7. Dodajemy listki laurowe oraz ziele angielskie

  8. 8. Wlewamy przecier i 10 minut gotujemy.

  9. 9. Żeberka po upieczeniu, przekładamy do naczynia.

  10. 10. Na mięso wykładamy kapustę.

  11. 11. Danie gotowe.
    12. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 22 stycznia Żeberka w kapuście są świetne :) Mięso jest miękkie, soczyste i samo odchodzi od kostek. Pycha, woreczek czyni cuda :D Odpowiedzi: 2 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń