Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne staropolskie danie.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326147
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12008
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16621
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5362
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326147
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12008
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16621
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5362
Składniki
Umyte, poporcjowane żeberka natrzec solą, pieprzem, chili, majerankiem, czosnkiem i kminkiem. Odstawic (najlepiej na noc).
Kapustę poszatkowac, przełożyc do duzego garnka, podlac wodą, dodac liśc laurowy, ziele, gałkę muszkatałową, pokruszone grzybki. Dusic na wolnym ogniu minimum 2 godziny.
Pokrojoną w kostkę cebulę zeszkilc na maśle, dodac mąkę, zasmażyc. Dodac do kapusty.
Żeberka zrumienic z obu stron, włożyc do kapusty, dusic do miękkości. Podawac z ziemniakami lub pieczywem. Smacznego.