Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne staropolskie danie.
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 80
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 154
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2548
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 80
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 154
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2548
Składniki
Umyte, poporcjowane żeberka natrzec solą, pieprzem, chili, majerankiem, czosnkiem i kminkiem. Odstawic (najlepiej na noc).
Kapustę poszatkowac, przełożyc do duzego garnka, podlac wodą, dodac liśc laurowy, ziele, gałkę muszkatałową, pokruszone grzybki. Dusic na wolnym ogniu minimum 2 godziny.
Pokrojoną w kostkę cebulę zeszkilc na maśle, dodac mąkę, zasmażyc. Dodac do kapusty.
Żeberka zrumienic z obu stron, włożyc do kapusty, dusic do miękkości. Podawac z ziemniakami lub pieczywem. Smacznego.