Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne staropolskie danie.
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2881
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1162
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13624
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2799
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2881
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1162
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13624
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2799
Składniki
Umyte, poporcjowane żeberka natrzec solą, pieprzem, chili, majerankiem, czosnkiem i kminkiem. Odstawic (najlepiej na noc).
Kapustę poszatkowac, przełożyc do duzego garnka, podlac wodą, dodac liśc laurowy, ziele, gałkę muszkatałową, pokruszone grzybki. Dusic na wolnym ogniu minimum 2 godziny.
Pokrojoną w kostkę cebulę zeszkilc na maśle, dodac mąkę, zasmażyc. Dodac do kapusty.
Żeberka zrumienic z obu stron, włożyc do kapusty, dusic do miękkości. Podawac z ziemniakami lub pieczywem. Smacznego.