Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żeberka wieprzowe w kiszonej kapuście z leśnymi grzybami, żurawiną i miodem. Podane z gotowanymi ziemniakami w mundurkach smakują rewelacyjnie. Przepis pochodzi z 464. odcinka programu „Ewa Gotuje".
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 3838
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 245
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13362
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2649
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 3838
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 245
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13362
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2649
Składniki
Grzyby namoczyć. Żeberka podzielić na mniejsze kawałki. Natrzeć solą, pieprzem i papryką. Obsmażyć w gęsiarce na mocno rozgrzanym smalcu lub maśle klarowanym. Przełożyć na deskę.
W tym samym naczyniu zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać posiekany czosnek. Po chwili dorzucić grzyby – razem z wodą, w której się moczyły. Dodać połowę odciśniętej i posiekanej kapusty. Na kapuście ułożyć żeberka. Polać miodem. Przyprawić zielem angielskim, liściem laurowym i majerankiem. Dorzucić żurawinę i resztę kapusty. Wlać odrobinę wrzątku, przykryć i na godzinę wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190 st. C.
Podawać z ziemniakami w mundurkach (z koperkiem).