Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste, miękkie, aromatyczne. Proste do przygotowania. To przepis na żeberka doskonałe na rodzinny obiad. Idealne do ziemniaczków i surówki. Rękaw foliowy zabezpiecza przed odparowaniem wilgoci z mięsa i powoduje, że żeberka nie są suche. Bardzo proste i szybkie w wykonaniu, a przy tym pyszne!
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1825
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8387
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 769
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253703
Polecam.
Odsłon: 1480
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1825
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8387
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 769
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253703
Polecam.
Odsłon: 1480
Składniki
Z misce wymieszać składniki marynaty, tak, aby dobrze się połączyły. Żeberka podzielić na porcje. Następnie posmarować je marynatą. Mięso włożyć na noc do lodówki. Następnego dnia mięso przełożyć do rękawa do pieczenia, przełożyć też całość marynaty, zawiązać, ułożyć w naczyniu żaroodpornym i piec 60-80 min w 180-200 stopniach. Mięso powinno zarumienić się z wierzchu, w trakcie pieczenie możemy go obrócić na drugą stronę, by zarumieniło się równomiernie. Przed końcem pieczenia przeciąć ostrożnie folię, by mięso przypiekło się bardziej.