Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste, miękkie, aromatyczne. Proste do przygotowania. To przepis na żeberka doskonałe na rodzinny obiad. Idealne do ziemniaczków i surówki. Rękaw foliowy zabezpiecza przed odparowaniem wilgoci z mięsa i powoduje, że żeberka nie są suche. Bardzo proste i szybkie w wykonaniu, a przy tym pyszne!
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2447
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 33
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 3097
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2764
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2447
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 33
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 3097
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2764
Składniki
Z misce wymieszać składniki marynaty, tak, aby dobrze się połączyły. Żeberka podzielić na porcje. Następnie posmarować je marynatą. Mięso włożyć na noc do lodówki. Następnego dnia mięso przełożyć do rękawa do pieczenia, przełożyć też całość marynaty, zawiązać, ułożyć w naczyniu żaroodpornym i piec 60-80 min w 180-200 stopniach. Mięso powinno zarumienić się z wierzchu, w trakcie pieczenie możemy go obrócić na drugą stronę, by zarumieniło się równomiernie. Przed końcem pieczenia przeciąć ostrożnie folię, by mięso przypiekło się bardziej.