Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Smaczne, pożywne danie. Szczególnie smakuje po grzybobraniu.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3604
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10998
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3604
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10998
Składniki
W garnku rozpuścić smalec i dodać pokrojone w kostkę cebule. Dusić na wolnym ogniu. Mięso umyć, pokroić na porcje. Włożyć do garnka. Dusić kilka minut, aż mięso straci surowość. Mieszać. Dodać liście laurowe, ziele angielskie, jałowiec, pieprz kolorowy. Wszystko przykryć kiszoną kapustą. Nalać ciepłej wody z czajnika tyle, żeby przykryć kapustę. Gotować na wolnym ogniu. Można pomieszać od czasu do czasu. Po ok 30 minutach dodać pył grzybowy, majeranek, pieprz ziołowy, cukier i sól do smaku. Gotować jeszcze ok 60 min na wolnym ogniu. Pomieszać od czasu do czasu. W razie potrzeby uzupełnić wodę. Na koniec jeszcze sprawdzić smak. Jeśli potrzeba, to dadać cukru i soli. Gorące żeberka w kapuście podać z ziemniaczkami albo ze świeżą bułeczką. Smacznego.