Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Smaczne, pożywne danie. Szczególnie smakuje po grzybobraniu.
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23021
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 949
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104830
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 404
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23021
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 949
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104830
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 404
Składniki
W garnku rozpuścić smalec i dodać pokrojone w kostkę cebule. Dusić na wolnym ogniu. Mięso umyć, pokroić na porcje. Włożyć do garnka. Dusić kilka minut, aż mięso straci surowość. Mieszać. Dodać liście laurowe, ziele angielskie, jałowiec, pieprz kolorowy. Wszystko przykryć kiszoną kapustą. Nalać ciepłej wody z czajnika tyle, żeby przykryć kapustę. Gotować na wolnym ogniu. Można pomieszać od czasu do czasu. Po ok 30 minutach dodać pył grzybowy, majeranek, pieprz ziołowy, cukier i sól do smaku. Gotować jeszcze ok 60 min na wolnym ogniu. Pomieszać od czasu do czasu. W razie potrzeby uzupełnić wodę. Na koniec jeszcze sprawdzić smak. Jeśli potrzeba, to dadać cukru i soli. Gorące żeberka w kapuście podać z ziemniaczkami albo ze świeżą bułeczką. Smacznego.