Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Smaczne, pożywne danie. Szczególnie smakuje po grzybobraniu.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 816
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 648
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 5501
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 551
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4791
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1002
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 816
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 648
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 5501
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 551
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4791
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1002
Składniki
W garnku rozpuścić smalec i dodać pokrojone w kostkę cebule. Dusić na wolnym ogniu. Mięso umyć, pokroić na porcje. Włożyć do garnka. Dusić kilka minut, aż mięso straci surowość. Mieszać. Dodać liście laurowe, ziele angielskie, jałowiec, pieprz kolorowy. Wszystko przykryć kiszoną kapustą. Nalać ciepłej wody z czajnika tyle, żeby przykryć kapustę. Gotować na wolnym ogniu. Można pomieszać od czasu do czasu. Po ok 30 minutach dodać pył grzybowy, majeranek, pieprz ziołowy, cukier i sól do smaku. Gotować jeszcze ok 60 min na wolnym ogniu. Pomieszać od czasu do czasu. W razie potrzeby uzupełnić wodę. Na koniec jeszcze sprawdzić smak. Jeśli potrzeba, to dadać cukru i soli. Gorące żeberka w kapuście podać z ziemniaczkami albo ze świeżą bułeczką. Smacznego.