Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Smaczne, pożywne danie. Szczególnie smakuje po grzybobraniu.
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 93
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9016
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 112
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 93
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9016
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 112
Składniki
W garnku rozpuścić smalec i dodać pokrojone w kostkę cebule. Dusić na wolnym ogniu. Mięso umyć, pokroić na porcje. Włożyć do garnka. Dusić kilka minut, aż mięso straci surowość. Mieszać. Dodać liście laurowe, ziele angielskie, jałowiec, pieprz kolorowy. Wszystko przykryć kiszoną kapustą. Nalać ciepłej wody z czajnika tyle, żeby przykryć kapustę. Gotować na wolnym ogniu. Można pomieszać od czasu do czasu. Po ok 30 minutach dodać pył grzybowy, majeranek, pieprz ziołowy, cukier i sól do smaku. Gotować jeszcze ok 60 min na wolnym ogniu. Pomieszać od czasu do czasu. W razie potrzeby uzupełnić wodę. Na koniec jeszcze sprawdzić smak. Jeśli potrzeba, to dadać cukru i soli. Gorące żeberka w kapuście podać z ziemniaczkami albo ze świeżą bułeczką. Smacznego.