Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak tikka masala to znane i lubiane danie kuchni azjatyckiej. Mięso podan...
Odsłon: 1604
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1129
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 137
Kurczak tikka masala to znane i lubiane danie kuchni azjatyckiej. Mięso podan...
Odsłon: 1604
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1129
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 137
Składniki
Marynata: czosnek przeciśnięty przez praskę łączymy z pozostałymi składnikami i dokładnie mieszamy
Żeberka tniemy na równe porcje, tak żeby każdy miał jedną kostkę
Mięso pieprzymy, smarujemy marynatą i układamy w naczyniu żaroodpornym. Zamykamy szczelnie i odstawiamy do lodówki na 24 godziny. W tym czasie możemy 2-3 razy żeberka obrócić bo marynata ścieka na dno naczynia.
Zamarynowane żeberka wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temp 160 stopni i pieczemy bez przykrycia ok 1,5 godziny co jakiś czas obracając mięso. Potem podnosimy temperaturę do 180 stopni i pieczemy jeszcze przez pół godziny żeby mięso się przypiekło a sos odparował i zgęstniał.
SMACZNEGO