Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 113
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9360
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 979
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1148
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 113
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9360
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 979
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1148
Składniki
Marynata: czosnek przeciśnięty przez praskę łączymy z pozostałymi składnikami i dokładnie mieszamy
Żeberka tniemy na równe porcje, tak żeby każdy miał jedną kostkę
Mięso pieprzymy, smarujemy marynatą i układamy w naczyniu żaroodpornym. Zamykamy szczelnie i odstawiamy do lodówki na 24 godziny. W tym czasie możemy 2-3 razy żeberka obrócić bo marynata ścieka na dno naczynia.
Zamarynowane żeberka wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temp 160 stopni i pieczemy bez przykrycia ok 1,5 godziny co jakiś czas obracając mięso. Potem podnosimy temperaturę do 180 stopni i pieczemy jeszcze przez pół godziny żeby mięso się przypiekło a sos odparował i zgęstniał.
SMACZNEGO