Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113262
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 688
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1209
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 771
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113262
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 688
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1209
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 771
Składniki
Marynata: czosnek przeciśnięty przez praskę łączymy z pozostałymi składnikami i dokładnie mieszamy
Żeberka tniemy na równe porcje, tak żeby każdy miał jedną kostkę
Mięso pieprzymy, smarujemy marynatą i układamy w naczyniu żaroodpornym. Zamykamy szczelnie i odstawiamy do lodówki na 24 godziny. W tym czasie możemy 2-3 razy żeberka obrócić bo marynata ścieka na dno naczynia.
Zamarynowane żeberka wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temp 160 stopni i pieczemy bez przykrycia ok 1,5 godziny co jakiś czas obracając mięso. Potem podnosimy temperaturę do 180 stopni i pieczemy jeszcze przez pół godziny żeby mięso się przypiekło a sos odparował i zgęstniał.
SMACZNEGO