Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młode ziemniaczki czerwone "Heide red" i "Highland Burgundy" gotowane ze świeżymi listkami drzewa laurowego i koperkiem, a podane z żeberkami duszonymi w młodej kapuście z koperkiem ️ inspirowane kwiatami Helleborus double Elen I dzieje się magia dziś !
Proste i szybkie ciasto ze śliwkami, gotowe w kilka chwil.
Odsłon: 409
Przepis na leniwe pierogi dyniowe czyli kluski z twarogu, dyni hokkaido, mąki...
Odsłon: 10759
Nie bez powodu umieściłam przepis na ten koktajl w rubryce „Śniadania”. Kokta...
Odsłon: 38
" Gdzieś pomiędzy tym co dobre i złe jest ogród. Tam się spotkamy." - RUMI .....
Odsłon: 96
Obiad dla Jesieniary.
Odsłon: 1237
Proste i szybkie ciasto ze śliwkami, gotowe w kilka chwil.
Odsłon: 409
Przepis na leniwe pierogi dyniowe czyli kluski z twarogu, dyni hokkaido, mąki...
Odsłon: 10759
Nie bez powodu umieściłam przepis na ten koktajl w rubryce „Śniadania”. Kokta...
Odsłon: 38
" Gdzieś pomiędzy tym co dobre i złe jest ogród. Tam się spotkamy." - RUMI .....
Odsłon: 96
Obiad dla Jesieniary.
Odsłon: 1237
Składniki
Żeberka lekko podsmażamy na tłuszczu (olej lub smalec) , po czym dodajemy kapustę a także (opcjonalnie) młodą marchew i dusimy przez minimum 45 minut (dolewając wody w razie konieczności) . Pod koniec duszenia dodajemy sól , pieprz i koperek . W między czasie w garnku z wodą gotujemy ziemniaki (idelane są gotowane w łupinach acz nie jest to niezbędne), do ziemniaków dodajemy listki laurowe (dzięki temu nasiąkną niepowtarzalnym smakiem). Pod koniec gotowania dodajemy koper .