Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młode ziemniaczki czerwone "Heide red" i "Highland Burgundy" gotowane ze świeżymi listkami drzewa laurowego i koperkiem, a podane z żeberkami duszonymi w młodej kapuście z koperkiem ️ inspirowane kwiatami Helleborus double Elen I dzieje się magia dziś !
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4035
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415837
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2705
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4035
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415837
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2705
Składniki
Żeberka lekko podsmażamy na tłuszczu (olej lub smalec) , po czym dodajemy kapustę a także (opcjonalnie) młodą marchew i dusimy przez minimum 45 minut (dolewając wody w razie konieczności) . Pod koniec duszenia dodajemy sól , pieprz i koperek . W między czasie w garnku z wodą gotujemy ziemniaki (idelane są gotowane w łupinach acz nie jest to niezbędne), do ziemniaków dodajemy listki laurowe (dzięki temu nasiąkną niepowtarzalnym smakiem). Pod koniec gotowania dodajemy koper .