Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młode ziemniaczki czerwone "Heide red" i "Highland Burgundy" gotowane ze świeżymi listkami drzewa laurowego i koperkiem, a podane z żeberkami duszonymi w młodej kapuście z koperkiem ️ inspirowane kwiatami Helleborus double Elen I dzieje się magia dziś !
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 183
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2703
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 862
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1617
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14320
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 183
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2703
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 862
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1617
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14320
Składniki
Żeberka lekko podsmażamy na tłuszczu (olej lub smalec) , po czym dodajemy kapustę a także (opcjonalnie) młodą marchew i dusimy przez minimum 45 minut (dolewając wody w razie konieczności) . Pod koniec duszenia dodajemy sól , pieprz i koperek . W między czasie w garnku z wodą gotujemy ziemniaki (idelane są gotowane w łupinach acz nie jest to niezbędne), do ziemniaków dodajemy listki laurowe (dzięki temu nasiąkną niepowtarzalnym smakiem). Pod koniec gotowania dodajemy koper .