Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutkie żeberka wieprzowe w aromatycznym sosie, idealne na obiad, kolacje świąteczną. Wystarczy kilka składników i zaledwie 15 minut do przygotowania tego dania.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11546
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 69
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7939
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155070
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1105
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11546
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 69
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7939
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155070
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1105
Składniki
1. Żeberka myję, kroję na mniejsze kawałki, przekładam do miski. 2. Czosnek, imbir obieram. Czosnek przeciskam przez praskę, imbir kroję bardzo drobno. Warzywa przekładam do mięsa, wsypuję sól, wlewam sos sojowy i odstawiam na jedną godzinę. 3. Po tym czasie mięso z marynatą przekładam do naczynia żaroodpornego, wlewam sos słodko kwaśny i piekę 50 minut w rozgrzanym piekarniku w 180°C.
4. Żeberka gotowe, podaję z ziemniakami oraz surówką. 5. Smacznego.