Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutkie żeberka wieprzowe w aromatycznym sosie, idealne na obiad, kolacje świąteczną. Wystarczy kilka składników i zaledwie 15 minut do przygotowania tego dania.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4808
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 12139
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3163
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 893
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4808
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 12139
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3163
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 893
Składniki
1. Żeberka myję, kroję na mniejsze kawałki, przekładam do miski. 2. Czosnek, imbir obieram. Czosnek przeciskam przez praskę, imbir kroję bardzo drobno. Warzywa przekładam do mięsa, wsypuję sól, wlewam sos sojowy i odstawiam na jedną godzinę. 3. Po tym czasie mięso z marynatą przekładam do naczynia żaroodpornego, wlewam sos słodko kwaśny i piekę 50 minut w rozgrzanym piekarniku w 180°C.
4. Żeberka gotowe, podaję z ziemniakami oraz surówką. 5. Smacznego.