Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutkie żeberka wieprzowe w aromatycznym sosie, idealne na obiad, kolacje świąteczną. Wystarczy kilka składników i zaledwie 15 minut do przygotowania tego dania.
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40610
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 989
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 247
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3320
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40610
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 989
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 247
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3320
Składniki
1. Żeberka myję, kroję na mniejsze kawałki, przekładam do miski. 2. Czosnek, imbir obieram. Czosnek przeciskam przez praskę, imbir kroję bardzo drobno. Warzywa przekładam do mięsa, wsypuję sól, wlewam sos sojowy i odstawiam na jedną godzinę. 3. Po tym czasie mięso z marynatą przekładam do naczynia żaroodpornego, wlewam sos słodko kwaśny i piekę 50 minut w rozgrzanym piekarniku w 180°C.
4. Żeberka gotowe, podaję z ziemniakami oraz surówką. 5. Smacznego.