Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
klasyczne żeberka podane z sosem o ciekawym smaku słodko kwaśnym z odrobiną pikantności
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4064
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11150
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6403
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5427
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13384
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5149
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4064
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11150
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6403
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5427
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13384
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5149
Składniki
Żeberka pokroić na mniejsze części, posypać solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać olej i mocna przyrumienić mięso.
Żeberka przełożyć do naczynie żaroodpornego, na patelnie po mięsie wlać ketchup, wodę, dodać czosnek, sól i pieprz tak do smaku, chwile wszystko podsmażyć i zalać tym mięso w naczyniu. Przykryć folią aluminiować, piec w piekarniku rozgrzanym do 190C przez około 1,5 godziny Żeberka można podać z kaszą gryczaną.