Do góry

Dania główne Przepis na:

Żeberka w sosie z ketchupu

Żeberka w sosie z ketchupu

Autor:

Przepisów i artykułów: 16 Ocena: 358

Dodano:

Odsłon: 4707

klasyczne żeberka podane z sosem o ciekawym smaku słodko kwaśnym z odrobiną pikantności

Składniki

  • żeberek 1kg
  • Ketchup 440g
  • 2 ząbki czosnku
  • pieprz i sól
  • olej
  • Pół szklanki wody
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Żeberka w sosie z ketchupu

Przygotowanie

  1. Żeberka pokroić na mniejsze części, posypać solą i pieprzem.
    Na patelni rozgrzać olej i mocna przyrumienić mięso.

  2. Żeberka przełożyć do naczynie żaroodpornego, na patelnie po mięsie wlać ketchup, wodę, dodać czosnek, sól i pieprz tak do smaku, chwile wszystko podsmażyć i zalać tym mięso w naczyniu. Przykryć folią aluminiować, piec w piekarniku rozgrzanym do 190C przez około 1,5 godziny
    Żeberka można podać z kaszą gryczaną.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń