Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
klasyczne żeberka podane z sosem o ciekawym smaku słodko kwaśnym z odrobiną pikantności
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 67
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 67
Składniki
Żeberka pokroić na mniejsze części, posypać solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać olej i mocna przyrumienić mięso.
Żeberka przełożyć do naczynie żaroodpornego, na patelnie po mięsie wlać ketchup, wodę, dodać czosnek, sól i pieprz tak do smaku, chwile wszystko podsmażyć i zalać tym mięso w naczyniu. Przykryć folią aluminiować, piec w piekarniku rozgrzanym do 190C przez około 1,5 godziny Żeberka można podać z kaszą gryczaną.