Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zachciało nam się i żeberek i kapusty duszonej . Takiej podobnej do wigilijnej. Ale jakoś dzisiaj leniwa jestem. Więc wymyśliłam potrawę z serii jednogarnkowej.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1248
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 455
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3412
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1003
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1248
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 455
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3412
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1003
Składniki
Kapustę opłukać
Żeberka podzielić na kawałki
Cebulę, boczek i czosnek pokroić. Wyłożyć do brytfanny. Wysypać na to suszone grzyby.
Wyłożyć kapustę, posypać pieprzem , warzywkiem.
Wyłożyć na kapustę żeberka osypane z obu stron przyprawą.
Przykryć pokrywką i wstawić do piekarnika na trzy godziny w temp. 150 stopni. W tak zwanym międzyczasie zaglądać i jeśli potrzeba lekko wymieszać i podlać wodą w niewielkiej ilości. W trzeciej godzinie można zwiększyć temperaturę do 180 stopni. Jeżeli wydaje nam się, ze kapusta jest za kwaśna, można dodać kilka łyżek miodu i wymieszać dokładnie z podduszoną kapustą.
Podać z ziemniakami albo żytnim lub razowym chlebem. Smacznego!!!