Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zachciało nam się i żeberek i kapusty duszonej . Takiej podobnej do wigilijnej. Ale jakoś dzisiaj leniwa jestem. Więc wymyśliłam potrawę z serii jednogarnkowej.
Potrawa z serii jednogarnkowej. Duszone żeberka z kiszoną kapustą. Zachciało...
Odsłon: 8593
Dzień jak co dzień sprzątanie, pranie, odkurzanie tak wiec dziś w międzyczasi...
Odsłon: 5935
Udka pieczone w rękawie są soczyste, niezwykle apetyczne i bardzo smaczne. Po...
Odsłon: 2295
Składniki
Kapustę opłukać
Żeberka podzielić na kawałki
Cebulę, boczek i czosnek pokroić. Wyłożyć do brytfanny. Wysypać na to suszone grzyby.
Wyłożyć kapustę, posypać pieprzem , warzywkiem.
Wyłożyć na kapustę żeberka osypane z obu stron przyprawą.
Przykryć pokrywką i wstawić do piekarnika na trzy godziny w temp. 150 stopni. W tak zwanym międzyczasie zaglądać i jeśli potrzeba lekko wymieszać i podlać wodą w niewielkiej ilości. W trzeciej godzinie można zwiększyć temperaturę do 180 stopni. Jeżeli wydaje nam się, ze kapusta jest za kwaśna, można dodać kilka łyżek miodu i wymieszać dokładnie z podduszoną kapustą.
Podać z ziemniakami albo żytnim lub razowym chlebem. Smacznego!!!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kotlety ruskie
Dania główne
Tortilla z kurczakiem zapiekana w piekarniku
Dania główne
Ryż z warzywami i kurczakiem
Dania główne
Jarmuż - klasyczny i wegański
Kotlety ruskie
Kotlety ruskie to smakowite, wegetariańskie kotleciki przygotowane z tych sam...
Odsłon: 3094
Tortilla z kurczakiem zapiekana w piekarniku
Zrobiłam na obiad tortille w formie rożków zapełnionych mięsem z kurczaka, pa...
Odsłon: 414