Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zachciało nam się i żeberek i kapusty duszonej . Takiej podobnej do wigilijnej. Ale jakoś dzisiaj leniwa jestem. Więc wymyśliłam potrawę z serii jednogarnkowej.
Dzisiaj pyszne kotlety z wyciekającym masłem i rozpływającym serem żółtym. Py...
Odsłon: 156
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 673
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 60
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 115
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 101
Dzisiaj pyszne kotlety z wyciekającym masłem i rozpływającym serem żółtym. Py...
Odsłon: 156
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 673
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 60
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 115
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 101
Składniki
Kapustę opłukać
Żeberka podzielić na kawałki
Cebulę, boczek i czosnek pokroić. Wyłożyć do brytfanny. Wysypać na to suszone grzyby.
Wyłożyć kapustę, posypać pieprzem , warzywkiem.
Wyłożyć na kapustę żeberka osypane z obu stron przyprawą.
Przykryć pokrywką i wstawić do piekarnika na trzy godziny w temp. 150 stopni. W tak zwanym międzyczasie zaglądać i jeśli potrzeba lekko wymieszać i podlać wodą w niewielkiej ilości. W trzeciej godzinie można zwiększyć temperaturę do 180 stopni. Jeżeli wydaje nam się, ze kapusta jest za kwaśna, można dodać kilka łyżek miodu i wymieszać dokładnie z podduszoną kapustą.
Podać z ziemniakami albo żytnim lub razowym chlebem. Smacznego!!!