Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grube żeberka podane w niecodziennym sosie.
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2131
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9728
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3423
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6828
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2131
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9728
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3423
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6828
Składniki
Porcje żeberek wycieramy wilgotną ściereczką, nacieramy solą, pieprze, tymiankiem i papryką. Oprószamy mąka i odkładamy na chwilę w chłodne miejsce. Na dużej patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy, rumieniąc z obu stron, porcje żeberek.
Gotowe przekładamy do rondla, a na pozostałym ze smażenia tłuszczu podsmażamy pokrojoną w piórka cebulę. Gdy się zeszkli dodajemy pokrojoną w cienkie paseczki paprykę.
Całość przez chwilę dusimy. Gdy papryka zmięknie, przekładamy do rondla z mięsem, podlewamy niewielką ilością wody, naczynie szczelnie przykrywamy i dusimy na niewielkim ogniu przez około 20-30 minut.
Do miękkich żeberek dodajemy pokrojone w plasterki parówki, keczup, rozprowadzony w łyżce wody przecier. Całość zagotowujemy i doprawiamy do smaku. Smacznego !!!