Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grube żeberka podane w niecodziennym sosie.
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 419
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 96
Banalny przepis na pyszny deser z owoców kiwi. Jest słodki, smaczny i przede...
Odsłon: 29
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 419
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 96
Banalny przepis na pyszny deser z owoców kiwi. Jest słodki, smaczny i przede...
Odsłon: 29
Składniki
Porcje żeberek wycieramy wilgotną ściereczką, nacieramy solą, pieprze, tymiankiem i papryką. Oprószamy mąka i odkładamy na chwilę w chłodne miejsce. Na dużej patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy, rumieniąc z obu stron, porcje żeberek.
Gotowe przekładamy do rondla, a na pozostałym ze smażenia tłuszczu podsmażamy pokrojoną w piórka cebulę. Gdy się zeszkli dodajemy pokrojoną w cienkie paseczki paprykę.
Całość przez chwilę dusimy. Gdy papryka zmięknie, przekładamy do rondla z mięsem, podlewamy niewielką ilością wody, naczynie szczelnie przykrywamy i dusimy na niewielkim ogniu przez około 20-30 minut.
Do miękkich żeberek dodajemy pokrojone w plasterki parówki, keczup, rozprowadzony w łyżce wody przecier. Całość zagotowujemy i doprawiamy do smaku. Smacznego !!!