Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś dla miłośników żeberek: żeberka z piekarnika w czosnkowo pikantnym smaku. Przygotowuje się prosto i szybko ale niestety trochę trzeba czekać żeby się upiekły:(
Następna z moich wersji sałatki z tuńczyka. Sałatka może być użyta do kanapek...
Odsłon: 497
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 41193
Następna z moich wersji sałatki z tuńczyka. Sałatka może być użyta do kanapek...
Odsłon: 497
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 41193
Składniki
Żeberka myjemy, osuszamy i kroimy na kawałki z jedną lub dwoma kostkami. Z wszystkich podanych składników przygotowujemy marynatę, w której zanurzamy każdy kawałek mięsa a następnie układamy w naczyniu żaroodpornym. Między kawałki mięsa wkładamy plasterki czosnku. Naczynie przykrywamy folią aluminiową i odstawiamy w chłodne miejsce na 3-4 godz.
Naczynie żaroodporne wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 210-220 stopni C i pieczemy ok. 20 min. Następnie temperaturę zmniejszamy do 190 i pieczemy 30 min. Zdejmujemy folię i pieczemy jeszcze ok. 10 min. Żeberka najlepiej smakują zaraz po upieczeniu ale na zimno również są pyszne.