Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś dla miłośników żeberek: żeberka z piekarnika w czosnkowo pikantnym smaku. Przygotowuje się prosto i szybko ale niestety trochę trzeba czekać żeby się upiekły:(
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7582
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 48
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 81
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1257817
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7582
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 48
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 81
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1257817
Składniki
Żeberka myjemy, osuszamy i kroimy na kawałki z jedną lub dwoma kostkami. Z wszystkich podanych składników przygotowujemy marynatę, w której zanurzamy każdy kawałek mięsa a następnie układamy w naczyniu żaroodpornym. Między kawałki mięsa wkładamy plasterki czosnku. Naczynie przykrywamy folią aluminiową i odstawiamy w chłodne miejsce na 3-4 godz.
Naczynie żaroodporne wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 210-220 stopni C i pieczemy ok. 20 min. Następnie temperaturę zmniejszamy do 190 i pieczemy 30 min. Zdejmujemy folię i pieczemy jeszcze ok. 10 min. Żeberka najlepiej smakują zaraz po upieczeniu ale na zimno również są pyszne.