Do góry

Dania główne Przepis na:

Żeberka zaprawione w winie, grillowane,pod kołderką z duszonej cebulki.

Żeberka  zaprawione w winie, grillowane,pod kołderką z duszonej cebulki.

Autor:

Przepisów i artykułów: 968 Ocena: 20236

Dodano:

Odsłon: 191

Aromatyczne,miękkie i bardzo smaczne żeberka z winnej zaprawy. Duszona cebulka dodała pysznego smaku żeberkom. Serdecznie polecam:)

Składniki

  • 1,5 kg żeberek
  • 1,5 szkl.wina czerwonego półsłodkiego
  • 15 g kminek nasiona
  • przyprawa do żeberek wg.uznania
  • 3 szt.cebuli,łyżka masła klarowanego,sól ,pieprz
> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Żeberka zaprawione w winie, grillowane,pod kołderką z duszonej cebulki.

Przygotowanie

  1. Żeberka zaprawić w winie,kminku,oraz przyprawie do żeberek,najlepiej na kilka godz.

    Na rozpalonego grilla na tackę aluminiową kłaść żeberka,często obracać by sie nie spiekły za bardzo.
    Bezpośrednio na ruszcie można też robic tylko ,że mogą nam sie za bardzo spiec.

  2. Trzy cebule zeszklić na masle klarowanym lub tłuszczu jaki używacie.
    Posolić i popieprzyc.
    Na ugrillowane żeberka kłaść podsmażoną cebulkę ,posypać zieleniną i gotowe.

  3. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kuchmariola63 17 maja Żeberka, najsmaczniejsze mięsko w nich jest. Pycha :) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

fafiatko 16 maja Takie dlugo grillowane zeberka musza swietnie smakowac, szczegolnie , ze sa tak pysznie doprawione! Odpowiedzi: 3 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Docherro 16 maja Dziękuję bardzo:)Serdecznie polecam wypróbowac:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kucharka-amatorka 16 maja Takich żeberek to jeszcze nie jadłam. Dzięki za przepis.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń