Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam na kolejną propozycję na komunijny obiad - kluski z dziurką. Ale jak to mam w zwyczaju oczywiście trochę je zmodyfikowałam. Dodatek szpinaku nie tylko zmienił kolor klusek na zielony, ale przede wszystkimi przemycilismy ważne wartości odżywcze. Moje dzieci je uwielbiają, mam nadzieję, że Wam też zasmakują :)
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 188
Polecam.
Odsłon: 887
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 186
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9293
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 188
Polecam.
Odsłon: 887
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 186
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9293
Składniki
Szpinak rozmrazamy i odsączamy wodę. Zimne ugotowane ziemniaki przecieramy przez tarkę o małych oczkach. Następnie dodajemy mleko, szpinak i mąkę ziemniaczaną przesianą dokładnie przez sitko (tak aby nie było grudek). Wszystko wyrabiamy ręką, aż do połączenia się składników. Z tak przygotowanego ciasta wyrobić kluski (najpierw robimy mała kulkę, a następnie robimy dziurkę). Warto mieć posypane ręce mąką pszenną. Gotowe kluski wkladamy do wrzącej osolonej wody i gotujemy do wypłynięcia.
Podajemy z sosem pieczeniowym.