Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam na kolejną propozycję na komunijny obiad - kluski z dziurką. Ale jak to mam w zwyczaju oczywiście trochę je zmodyfikowałam. Dodatek szpinaku nie tylko zmienił kolor klusek na zielony, ale przede wszystkimi przemycilismy ważne wartości odżywcze. Moje dzieci je uwielbiają, mam nadzieję, że Wam też zasmakują :)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118977
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8805
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3192
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2752
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118977
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8805
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3192
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2752
Składniki
Szpinak rozmrazamy i odsączamy wodę. Zimne ugotowane ziemniaki przecieramy przez tarkę o małych oczkach. Następnie dodajemy mleko, szpinak i mąkę ziemniaczaną przesianą dokładnie przez sitko (tak aby nie było grudek). Wszystko wyrabiamy ręką, aż do połączenia się składników. Z tak przygotowanego ciasta wyrobić kluski (najpierw robimy mała kulkę, a następnie robimy dziurkę). Warto mieć posypane ręce mąką pszenną. Gotowe kluski wkladamy do wrzącej osolonej wody i gotujemy do wypłynięcia.
Podajemy z sosem pieczeniowym.