Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam na kolejną propozycję na komunijny obiad - kluski z dziurką. Ale jak to mam w zwyczaju oczywiście trochę je zmodyfikowałam. Dodatek szpinaku nie tylko zmienił kolor klusek na zielony, ale przede wszystkimi przemycilismy ważne wartości odżywcze. Moje dzieci je uwielbiają, mam nadzieję, że Wam też zasmakują :)
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113065
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 793
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 592
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113065
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 793
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 592
Składniki
Szpinak rozmrazamy i odsączamy wodę. Zimne ugotowane ziemniaki przecieramy przez tarkę o małych oczkach. Następnie dodajemy mleko, szpinak i mąkę ziemniaczaną przesianą dokładnie przez sitko (tak aby nie było grudek). Wszystko wyrabiamy ręką, aż do połączenia się składników. Z tak przygotowanego ciasta wyrobić kluski (najpierw robimy mała kulkę, a następnie robimy dziurkę). Warto mieć posypane ręce mąką pszenną. Gotowe kluski wkladamy do wrzącej osolonej wody i gotujemy do wypłynięcia.
Podajemy z sosem pieczeniowym.