Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne, pożywne, zielone placki, które z powodzeniem mogą być podawane jako dodatek do mięsa zamiast ziemniaków czy ryżu. Mozna również jeśc je z różnymi pastami, jogurtem czy kefirem. Dla małych fanów Shrek'a może to być dobry sposób na przemycenie zdrowej kaszy do ich jadłospisu - shrekowe placki :-) (na zdjęciu nie widać ale na żywo są zdecydowanie bardziej zielone)
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 221
Przepis dnia
Dzisiaj leniwe przygotowane z twarogu, mąki i jajek, dodatkowo z sosem żurawi...
Odsłon: 2542
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 221
Przepis dnia
Dzisiaj leniwe przygotowane z twarogu, mąki i jajek, dodatkowo z sosem żurawi...
Odsłon: 2542
Składniki
Kaszę jaglaną nalezy porządnie wypłukac na sitku, zalać 1 szkl. wody, osolić i gotować na małym ogniu ok. 15 min. aż kasza wciągnie całą wodę i będzie miękka. Cebule pokroić w kostkę i przesmażyc. Natkę pietruszki pokroić. Do ugotowanej kaszy dodać wszystkie składniki i dokładnie zmiksowac blenderem (konsystencją powinna przypominać gęstą smietane, jesli będzie za rzadka dodac trochę mąki, jeśli zbyt gęsta, trochę mleka). Ciasto odstawić do lodówki na ok. 30 min. Smażyć placki z 1 łyżki ciasta z dwóch stron na średnim ogniu, aby za bardzo sie nie zrumieniły i tym samym wysuszły. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego :-)