Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pochwalę się moim zupełnie nowatorskim przepisem. Od początku do końca wymyślonym przeze mnie :) Wśród składników znajdziecie moje niedawne odkrycie wśród przypraw - czosnek niedźwiedzi. Jest super! I już mam w planach uprawiać go w moim ogródku :) Zapraszam na pyszne i zdrowe zielone placuszki.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 311
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1947
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3908
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3748
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 517
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 311
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1947
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3908
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3748
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 517
Składniki
Cebulę drobno siekam. Cukinię i selera ścieram na tarce na dużych oczkach. Szpinak i bazylię drobno siekam. Wszystko mieszam, solę i odstawiam na chwilę. Odcedzoną ciecierzycę blenduję na gładką masę. Cukinię i resztę warzyw mocno odciskam z soku, który puściły. Dodaję zblendowaną ciecierzycę, siemię lniane, nasiona chia lub bułkę tartą, jajka i doprawiam czosnkiem niedźwiedzim, mielonym kminkiem, tymiankiem i pieprzem. Masę dokładnie mieszam i odstawiam na ok.10-15 minut aby nieco stężała.
Na odrobinie dobrego oleju smażę niewielkie placuszki po kilka minut z obu stron. Oleju daję naprawdę odrobinę wtedy placuszki lepiej się przewraca na drugą stronę. Trzeba to robić delikatnie aby się nie rozleciały lub dodać więcej bułki tartej.