Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pochwalę się moim zupełnie nowatorskim przepisem. Od początku do końca wymyślonym przeze mnie :) Wśród składników znajdziecie moje niedawne odkrycie wśród przypraw - czosnek niedźwiedzi. Jest super! I już mam w planach uprawiać go w moim ogródku :) Zapraszam na pyszne i zdrowe zielone placuszki.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 40
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3566
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 119
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 849
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 40
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3566
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 119
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 849
Składniki
Cebulę drobno siekam. Cukinię i selera ścieram na tarce na dużych oczkach. Szpinak i bazylię drobno siekam. Wszystko mieszam, solę i odstawiam na chwilę. Odcedzoną ciecierzycę blenduję na gładką masę. Cukinię i resztę warzyw mocno odciskam z soku, który puściły. Dodaję zblendowaną ciecierzycę, siemię lniane, nasiona chia lub bułkę tartą, jajka i doprawiam czosnkiem niedźwiedzim, mielonym kminkiem, tymiankiem i pieprzem. Masę dokładnie mieszam i odstawiam na ok.10-15 minut aby nieco stężała.
Na odrobinie dobrego oleju smażę niewielkie placuszki po kilka minut z obu stron. Oleju daję naprawdę odrobinę wtedy placuszki lepiej się przewraca na drugą stronę. Trzeba to robić delikatnie aby się nie rozleciały lub dodać więcej bułki tartej.