Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaczana zapiekanka z cukinią i pomidorem
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 29776
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9660
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2152
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4142
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 856
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 29776
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9660
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2152
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4142
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 856
Składniki
Ziemniaki obrać, przekroić na pół, gotować w osolonej wodzie 5 minut od zagotowania wody. Przestudzone ziemniaki, cukinię, pomidora i cebulę pokroić w niezbyt grube plasterki. Do miski przełożyć cukinię, ziemniaki i cebulę. Dodać olej, sól, pieprz, słodką paprykę oraz czosnek. Warzywa natrzeć dokładanie przyprawami. Do naczynia żaroodpornego układać naprzemiennie wszystkie warzywa pionowo. Posypać startym serem. Pieczemy pod przykryciem w temperaturze 180 stopni przez 35 minut, a następnie ok. 10 minut bez przykrycia. Smacznego!