Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaczana zapiekanka z cukinią i pomidorem
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10480
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3104
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2210
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 861
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10480
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3104
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2210
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 861
Składniki
Ziemniaki obrać, przekroić na pół, gotować w osolonej wodzie 5 minut od zagotowania wody. Przestudzone ziemniaki, cukinię, pomidora i cebulę pokroić w niezbyt grube plasterki. Do miski przełożyć cukinię, ziemniaki i cebulę. Dodać olej, sól, pieprz, słodką paprykę oraz czosnek. Warzywa natrzeć dokładanie przyprawami. Do naczynia żaroodpornego układać naprzemiennie wszystkie warzywa pionowo. Posypać startym serem. Pieczemy pod przykryciem w temperaturze 180 stopni przez 35 minut, a następnie ok. 10 minut bez przykrycia. Smacznego!