Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaczana zapiekanka z cukinią i pomidorem
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12106
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 19
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2119
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 210
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12106
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 19
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2119
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 210
Składniki
Ziemniaki obrać, przekroić na pół, gotować w osolonej wodzie 5 minut od zagotowania wody. Przestudzone ziemniaki, cukinię, pomidora i cebulę pokroić w niezbyt grube plasterki. Do miski przełożyć cukinię, ziemniaki i cebulę. Dodać olej, sól, pieprz, słodką paprykę oraz czosnek. Warzywa natrzeć dokładanie przyprawami. Do naczynia żaroodpornego układać naprzemiennie wszystkie warzywa pionowo. Posypać startym serem. Pieczemy pod przykryciem w temperaturze 180 stopni przez 35 minut, a następnie ok. 10 minut bez przykrycia. Smacznego!