Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 329
Przepis dnia
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 719
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 268
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 954
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 329
Przepis dnia
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 719
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 268
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 954
Składniki
Farsz:usmazyć na oleju jedną drobno posiekaną cebulę,kiedy przestygnie dodać do sera białego i startego sera żółtego
dodać jajko i biały pieprz,wymieszać
ciasto:ziemniaki zemleć,połączć z żółtkami,mąką,dodać sól i imbir,zagnieść ciasto tak jak na kopytka
na stolnicy uformować ciasto w gruby wałek,pokroić w plastry
każdy plaster ciasta lekko rozpłaszczyć,włozyc farsz i dokładnie zlepic
knedelki wrzucać do wrzacej wody,gotowac na wolnym ogniu około 3 minut
podawać gorące,polane usmażonym boczkiem z cebulką
dobrze smakują z surówką z kiszonej kapusty,piklami