Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 98
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 133
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 232
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 98
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 133
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 232
Składniki
Farsz:usmazyć na oleju jedną drobno posiekaną cebulę,kiedy przestygnie dodać do sera białego i startego sera żółtego
dodać jajko i biały pieprz,wymieszać
ciasto:ziemniaki zemleć,połączć z żółtkami,mąką,dodać sól i imbir,zagnieść ciasto tak jak na kopytka
na stolnicy uformować ciasto w gruby wałek,pokroić w plastry
każdy plaster ciasta lekko rozpłaszczyć,włozyc farsz i dokładnie zlepic
knedelki wrzucać do wrzacej wody,gotowac na wolnym ogniu około 3 minut
podawać gorące,polane usmażonym boczkiem z cebulką
dobrze smakują z surówką z kiszonej kapusty,piklami