Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2723
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 1525
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2723
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 1525
Składniki
Farsz:usmazyć na oleju jedną drobno posiekaną cebulę,kiedy przestygnie dodać do sera białego i startego sera żółtego
dodać jajko i biały pieprz,wymieszać
ciasto:ziemniaki zemleć,połączć z żółtkami,mąką,dodać sól i imbir,zagnieść ciasto tak jak na kopytka
na stolnicy uformować ciasto w gruby wałek,pokroić w plastry
każdy plaster ciasta lekko rozpłaszczyć,włozyc farsz i dokładnie zlepic
knedelki wrzucać do wrzacej wody,gotowac na wolnym ogniu około 3 minut
podawać gorące,polane usmażonym boczkiem z cebulką
dobrze smakują z surówką z kiszonej kapusty,piklami