Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19225
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13021
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1661
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232096
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19225
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13021
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1661
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232096
Składniki
Farsz:usmazyć na oleju jedną drobno posiekaną cebulę,kiedy przestygnie dodać do sera białego i startego sera żółtego
dodać jajko i biały pieprz,wymieszać
ciasto:ziemniaki zemleć,połączć z żółtkami,mąką,dodać sól i imbir,zagnieść ciasto tak jak na kopytka
na stolnicy uformować ciasto w gruby wałek,pokroić w plastry
każdy plaster ciasta lekko rozpłaszczyć,włozyc farsz i dokładnie zlepic
knedelki wrzucać do wrzacej wody,gotowac na wolnym ogniu około 3 minut
podawać gorące,polane usmażonym boczkiem z cebulką
dobrze smakują z surówką z kiszonej kapusty,piklami