Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Knedle zawsze mi się kojarzyły z nadzieniem ze śliwki i zawsze na słodko, więc tym bardziej chciałam spróbować tych wytrawnych z białym serem i nie zawiodłam się bo były one pyszne !!!
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 112
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21517
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 72
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 109
Polecam.
Odsłon: 835
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 112
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21517
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 72
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 109
Polecam.
Odsłon: 835
Składniki
Przygotowujemy farsz: drobno pokrajaną cebulę lekko rumienimy na rozgrzanym oleju, często mieszając. Gdy przestygnie dodajemy ją do białego sera razem z żółtym serem, żółtkiem, solą i pieprzem.
Wszystko razem dokładnie mieszamy, farsz powinien być pikantny.
Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie, gdy będą miękkie odcedzamy z nadmiaru wody i ugniatamy. Do gorących ubitych ziemniaków dodajemy żółtka, obie mąki, imbir i sól.
Ciasto zagniatamy jak na kopytka.
Ciasto dzielimy na trzy kawałki i po kolei na podsypanej mąką stolnicy toczymy grube wałki. Każdy wałek kroimy w niezbyt duże kawałki, każdy lekko rozpłaszczamy, nadziewamy porcją farszu.
Dokładnie zlepiamy i układamy-miejscem zlepienia na dole-na czystej ściereczce.
Uformowane knedelki wrzucamy na wrzącą, osoloną wodę. Gotujemy na średnim ogniu, od chwili gdy wypłyną na powierzchnię gotujemy jeszcze przez 3 minuty. Podajemy gorące polane zasmażaną na oliwie cebulą. Smacznego !!!