Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Faszerowane młode ziemniaczki na obiad z dobrym sosikiem.
Deser albo słodkie, ciepłe śniadanie z ciasta filo, twarogu i brzoskwiń. Masł...
Odsłon: 32
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 75
Deser albo słodkie, ciepłe śniadanie z ciasta filo, twarogu i brzoskwiń. Masł...
Odsłon: 32
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 75
Składniki
Ziemniaki w mundurkach podgotować (ok. 15 minut). W międzyczasie wymieszać kminek z olejem, a następnie obtoczyć ostudzone, podgotowane ziemniaki. Ułożyć ziemniaki na blasze, od góry ponacinać i kolejno nakładać masło, rozdrobniony czosnek, kawałeczki kabanosa i starty ser. Pieczemy w temp. 200 stopni przez około 20 minut. Wykonanie sosu warzywnego: Marchewki obrać i pokroić w drobne plastry, podgotować. Cebulę i pieczarki podsmażyć na oleju. Z mąki i masła zrobić zasmażkę, następnie dodać odrobinę zimnej wody. Całość dodać do warzyw i dusić ok. 10 minut. Śmietanę wymieszać z serem i podgrzać razem z warzywami (nie gotować) Upieczone ziemniaki podawać w sosie warzywnym lub z maślanką.