Do góry

Dania główne Przepis na:

Ziemniaczki z kabanosem w sosie warzywnym.

Ziemniaczki z kabanosem w sosie warzywnym.

Autor:

Przepisów i artykułów: 2385 Ocena: 15426

Dodano:

Odsłon: 338

Faszerowane młode ziemniaczki na obiad z dobrym sosikiem.

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ziemniaki w mundurkach podgotować (ok. 15 minut). W międzyczasie wymieszać kminek z olejem, a następnie obtoczyć ostudzone, podgotowane ziemniaki. Ułożyć ziemniaki na blasze, od góry ponacinać i kolejno nakładać masło, rozdrobniony czosnek, kawałeczki kabanosa i starty ser. Pieczemy w temp. 200 stopni przez około 20 minut.

    Wykonanie sosu warzywnego:
    Marchewki obrać i pokroić w drobne plastry, podgotować. Cebulę i pieczarki podsmażyć na oleju. Z mąki i masła zrobić zasmażkę, następnie dodać odrobinę zimnej wody. Całość dodać do warzyw i dusić ok. 10 minut. Śmietanę wymieszać z serem i podgrzać razem z warzywami (nie gotować) Upieczone ziemniaki podawać w sosie warzywnym lub z maślanką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń