Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Faszerowane młode ziemniaczki na obiad z dobrym sosikiem.
Roladki z tortilli to świetny pomysł na szybką, a jednocześnie elegancką prze...
Odsłon: 2630
Jeśli szukasz przepisu, który połączy smak soczystego mięsa, aromatycznych zi...
Odsłon: 678
Roladki z tortilli to świetny pomysł na szybką, a jednocześnie elegancką prze...
Odsłon: 2630
Jeśli szukasz przepisu, który połączy smak soczystego mięsa, aromatycznych zi...
Odsłon: 678
Składniki
Ziemniaki w mundurkach podgotować (ok. 15 minut). W międzyczasie wymieszać kminek z olejem, a następnie obtoczyć ostudzone, podgotowane ziemniaki. Ułożyć ziemniaki na blasze, od góry ponacinać i kolejno nakładać masło, rozdrobniony czosnek, kawałeczki kabanosa i starty ser. Pieczemy w temp. 200 stopni przez około 20 minut. Wykonanie sosu warzywnego: Marchewki obrać i pokroić w drobne plastry, podgotować. Cebulę i pieczarki podsmażyć na oleju. Z mąki i masła zrobić zasmażkę, następnie dodać odrobinę zimnej wody. Całość dodać do warzyw i dusić ok. 10 minut. Śmietanę wymieszać z serem i podgrzać razem z warzywami (nie gotować) Upieczone ziemniaki podawać w sosie warzywnym lub z maślanką.