Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nasz ostatni wypad w góry przyniósł nie tylko piękne widoki i opaleniznę ale również dostawę pierwszych wyrobów serowarskich prosto z Tatr. Oprócz standardowych oscypków przywieźliśmy również bryndzę – ostrą i bardzo wyrazistą w smaku. Standardowo wykorzystywałam ją do przygotowania pierogów ale tym razem postanowiłam, że zrobię zapiekane ziemniaczki. Wyszło przepysznie !
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 74
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 176
Błyskawiczne pączki z serka homogenizowanego. Puszyste, delikatne, pyszne.
Odsłon: 91
Lekkie i chrupiące. Pyszne z cukrem pudrem, syropem klonowym lub innymi ulubi...
Odsłon: 126
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 64
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 74
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 176
Błyskawiczne pączki z serka homogenizowanego. Puszyste, delikatne, pyszne.
Odsłon: 91
Lekkie i chrupiące. Pyszne z cukrem pudrem, syropem klonowym lub innymi ulubi...
Odsłon: 126
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 64
Składniki
Ziemniaki dokładnie myjemy, nie obieramy ze skórki. Gotujemy w osolonej wodzie, aż do momentu gdy będą wpół miękkie. Gotowe ziemniaki wyjmujemy z wody, odkładamy na deskę by trochę ostygły.
Ziemniaczki przekrawamy na pół i ostrożnie wydrążamy środek tak aby powstały łódeczki. Miąższ przekładamy do miski, dodajemy bryndzę, śmietanę, koperek i pieprz. Całość dokładnie mieszamy. Gotowym farszem nadziewamy ziemniaczki.
Każdego ziemniaczka posypujemy startym serem. Zapiekany w 200 stopniach przez 13 minut.