Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nasz ostatni wypad w góry przyniósł nie tylko piękne widoki i opaleniznę ale również dostawę pierwszych wyrobów serowarskich prosto z Tatr. Oprócz standardowych oscypków przywieźliśmy również bryndzę – ostrą i bardzo wyrazistą w smaku. Standardowo wykorzystywałam ją do przygotowania pierogów ale tym razem postanowiłam, że zrobię zapiekane ziemniaczki. Wyszło przepysznie !
Gnocchi to włoskie ziemniaczane kluseczki, przypominające nasze kopytka. Skor...
Odsłon: 62
Lubisz włoską kuchnię? Jeśli tak, z pewnością smakuje ci risotto. Czy wiesz,...
Odsłon: 1152
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 383
Gnocchi to włoskie ziemniaczane kluseczki, przypominające nasze kopytka. Skor...
Odsłon: 62
Lubisz włoską kuchnię? Jeśli tak, z pewnością smakuje ci risotto. Czy wiesz,...
Odsłon: 1152
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 383
Składniki
Ziemniaki dokładnie myjemy, nie obieramy ze skórki. Gotujemy w osolonej wodzie, aż do momentu gdy będą wpół miękkie. Gotowe ziemniaki wyjmujemy z wody, odkładamy na deskę by trochę ostygły.
Ziemniaczki przekrawamy na pół i ostrożnie wydrążamy środek tak aby powstały łódeczki. Miąższ przekładamy do miski, dodajemy bryndzę, śmietanę, koperek i pieprz. Całość dokładnie mieszamy. Gotowym farszem nadziewamy ziemniaczki.
Każdego ziemniaczka posypujemy startym serem. Zapiekany w 200 stopniach przez 13 minut.