Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nasz ostatni wypad w góry przyniósł nie tylko piękne widoki i opaleniznę ale również dostawę pierwszych wyrobów serowarskich prosto z Tatr. Oprócz standardowych oscypków przywieźliśmy również bryndzę – ostrą i bardzo wyrazistą w smaku. Standardowo wykorzystywałam ją do przygotowania pierogów ale tym razem postanowiłam, że zrobię zapiekane ziemniaczki. Wyszło przepysznie !
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6929
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5188
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2241
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6929
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5188
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2241
Składniki
Ziemniaki dokładnie myjemy, nie obieramy ze skórki. Gotujemy w osolonej wodzie, aż do momentu gdy będą wpół miękkie. Gotowe ziemniaki wyjmujemy z wody, odkładamy na deskę by trochę ostygły.
Ziemniaczki przekrawamy na pół i ostrożnie wydrążamy środek tak aby powstały łódeczki. Miąższ przekładamy do miski, dodajemy bryndzę, śmietanę, koperek i pieprz. Całość dokładnie mieszamy. Gotowym farszem nadziewamy ziemniaczki.
Każdego ziemniaczka posypujemy startym serem. Zapiekany w 200 stopniach przez 13 minut.