Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nasz ostatni wypad w góry przyniósł nie tylko piękne widoki i opaleniznę ale również dostawę pierwszych wyrobów serowarskich prosto z Tatr. Oprócz standardowych oscypków przywieźliśmy również bryndzę – ostrą i bardzo wyrazistą w smaku. Standardowo wykorzystywałam ją do przygotowania pierogów ale tym razem postanowiłam, że zrobię zapiekane ziemniaczki. Wyszło przepysznie !
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8008
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 348
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3456
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 625
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8008
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 348
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3456
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 625
Składniki
Ziemniaki dokładnie myjemy, nie obieramy ze skórki. Gotujemy w osolonej wodzie, aż do momentu gdy będą wpół miękkie. Gotowe ziemniaki wyjmujemy z wody, odkładamy na deskę by trochę ostygły.
Ziemniaczki przekrawamy na pół i ostrożnie wydrążamy środek tak aby powstały łódeczki. Miąższ przekładamy do miski, dodajemy bryndzę, śmietanę, koperek i pieprz. Całość dokładnie mieszamy. Gotowym farszem nadziewamy ziemniaczki.
Każdego ziemniaczka posypujemy startym serem. Zapiekany w 200 stopniach przez 13 minut.