Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nasz ostatni wypad w góry przyniósł nie tylko piękne widoki i opaleniznę ale również dostawę pierwszych wyrobów serowarskich prosto z Tatr. Oprócz standardowych oscypków przywieźliśmy również bryndzę – ostrą i bardzo wyrazistą w smaku. Standardowo wykorzystywałam ją do przygotowania pierogów ale tym razem postanowiłam, że zrobię zapiekane ziemniaczki. Wyszło przepysznie !
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1607
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232018
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5093
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1607
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232018
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5093
Składniki
Ziemniaki dokładnie myjemy, nie obieramy ze skórki. Gotujemy w osolonej wodzie, aż do momentu gdy będą wpół miękkie. Gotowe ziemniaki wyjmujemy z wody, odkładamy na deskę by trochę ostygły.
Ziemniaczki przekrawamy na pół i ostrożnie wydrążamy środek tak aby powstały łódeczki. Miąższ przekładamy do miski, dodajemy bryndzę, śmietanę, koperek i pieprz. Całość dokładnie mieszamy. Gotowym farszem nadziewamy ziemniaczki.
Każdego ziemniaczka posypujemy startym serem. Zapiekany w 200 stopniach przez 13 minut.