Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste danie z niewielu składników, ale tak smaczne, że trudno nie poprosić o dokładkę!
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1218
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457790
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1474
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2285
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 592
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1218
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457790
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1474
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2285
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 592
Składniki
Ziemniaki w łupinach myjemy dokładnie, wkładamy do garnka, zalewamy wodą, solimy i wstawiamy na ogień Gotujemy do miękkości pod przykryciem, około 30 minut od zagotowania Sprawdzamy patyczkiem do szaszłyków lub nożem, czy są miękkie Gotowe odcedzamy i wykładamy na półmisek.
Przekrawamy każdy ziemniak na pół, wydrążamy środek Wydrążony miąższ odkładamy do miseczki.
Pieczarki myjemy i osuszamy.
Oczyszczone grzyby kroimy w plasterki.
Na dużej patelni rozgrzewamy masło Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę Wrzucamy na rozgrzany tłuszcz, odrobinę solimy i doprowadzamy do zeszklenia.
Na zeszkloną cebulę wrzucamy pokrojone pieczarki i dusimy je 10-15 minut do zredukowania soku, który grzyby puściły Następnie przyprawiamy je solą i pieprzem Na koniec dajemy do podsmażonych grzybów 2 łyżki śmietany Chwilę całość dusimy, stale mieszając.
Tak przygotowane grzyby łączymy z wydrążonym, ugniecionym i lekko posolonym miąższem ziemniaczanym.
Łódeczki ziemniaczane napełniamy farszem, posypujemy serem i układamy w naczyniu żaroodpornym, lekko przesmarowanym olejem.
Naczynie z faszerowanymi ziemniakami wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 °C na 20 minut.
Gotowe ziemniaki wyjmujemy z piekarnika i posypujemy koperkiem!