Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone warzywa w słodko-ostrej glazurze barbecue to świetny dodatek do mięs lub ryb.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4130
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416314
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2846
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4130
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416314
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2846
Składniki
Ziemniaki szorujemy. Kalafiora kroimy na różyczki, marchew w plasterki. Składniki na glazurę mieszamy i zalewamy warzywa. Potrząsamy, aby warzywa były dobrze otoczone w glazurze. Przesypujemy do naczynia żaroodpornego.
Pieczemy bez przykrycia w 190 stopniach z termoobiegiem przez 50-60 minut (aż ziemniaki będą miękkie).