Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ziemniaki można piec na grillu lub w piekarniku, z surówką lub sosem czosnkowym mogą być samodzielnym daniem lub dodatkiem do mięska z grilla
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 321
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 60
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 321
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 60
Składniki
1. ziemniaki ( dośc duże, jednakowej wielkości) obrać, ugotować w osolonej wodzie,wystudzić, 2. plastry boczku usmażyć na rumiano, na wytopionym tłuszczu udusić cebulę, doprawić solą i pieprzem, 3. ziemniaki przekroic na połowę, na jednej części położyć trochę cebuli, plaster rumianego boczku, przykryć drugą połowką ziemniaka, zawinąć w folię, piec ok 40 min, smacznego