Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki pieczone faszerowane, wystarczy ugotować ziemniaki i zmieszać ze sobą kilka składników, zapiekanie trwa około 10 minut i pyszne łódeczki gotowe.
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 2127
Żeberka w najzdrowszej wersji, nie smażone, nie duszone, nie pieczone: grillo...
Odsłon: 39
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3087
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 2127
Żeberka w najzdrowszej wersji, nie smażone, nie duszone, nie pieczone: grillo...
Odsłon: 39
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3087
Składniki
Ziemniaki umyć i ugotować w mundurkach. Ostudzić, przekroić na połowy i wydrążyć miąższ z środka pozostawiając nie cały centymetr i skórkę. Następnie wyłożyć ścianki wewnętrzne ziemniaka boczkiem na każdego ziemniak 2 plasterki. Następnie wsypujemy odrobinę startego sera żółtego, posiekany szczypiorek i posiekaną paprykę. Przyszedł czas na wlanie jajka do każdej łódeczki, po wierzchu posypujemy szczypiorkiem, papryką i serem. Łódeczki układamy na kratce od rusztu piekarnika i stabilizujemy opierając o kolejną łódeczkę aby się nie wywróciły. Pieczemy w piekarniku w 200 stopniach góra dół przez ok 10-15 minut. Po wyciągnięciu na każdą łódeczkę dodać odrobinę masła. Gotowe !!! Smacznego !!!