Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki pieczone faszerowane, wystarczy ugotować ziemniaki i zmieszać ze sobą kilka składników, zapiekanie trwa około 10 minut i pyszne łódeczki gotowe.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12231
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1376
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12967
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5060
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12231
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1376
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12967
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5060
Składniki
Ziemniaki umyć i ugotować w mundurkach. Ostudzić, przekroić na połowy i wydrążyć miąższ z środka pozostawiając nie cały centymetr i skórkę. Następnie wyłożyć ścianki wewnętrzne ziemniaka boczkiem na każdego ziemniak 2 plasterki. Następnie wsypujemy odrobinę startego sera żółtego, posiekany szczypiorek i posiekaną paprykę. Przyszedł czas na wlanie jajka do każdej łódeczki, po wierzchu posypujemy szczypiorkiem, papryką i serem. Łódeczki układamy na kratce od rusztu piekarnika i stabilizujemy opierając o kolejną łódeczkę aby się nie wywróciły. Pieczemy w piekarniku w 200 stopniach góra dół przez ok 10-15 minut. Po wyciągnięciu na każdą łódeczkę dodać odrobinę masła. Gotowe !!! Smacznego !!!