Do góry

Dania główne Przepis na:

Ziemniaki pieczone faszerowane, szybkie i pyszne.

Ziemniaki pieczone faszerowane, szybkie i pyszne.

Autor:

Przepisów i artykułów: 79 Ocena: 1249

Dodano:

Odsłon: 10737

Ziemniaki pieczone faszerowane, wystarczy ugotować ziemniaki i zmieszać ze sobą kilka składników, zapiekanie trwa około 10 minut i pyszne łódeczki gotowe.

Składniki

  • Ziemniaki duże 2 szt.
  • Jajka 4 szt.
  • Boczek surowy wędzony w plastrach 8 szt.
  • Masło 2 łyżeczki.
  • Szczypiorek 1/2 pęczka.
  • Papryka czerwona 1/2 szt.
  • Ser żółty 100 g.
  • Sól do smaku.
  • Pieprz do smaku.
1-2 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ziemniaki umyć i ugotować w mundurkach.
    Ostudzić, przekroić na połowy i wydrążyć miąższ z środka pozostawiając
    nie cały centymetr i skórkę.
    Następnie wyłożyć ścianki wewnętrzne ziemniaka boczkiem na każdego ziemniak 2 plasterki.
    Następnie wsypujemy odrobinę startego sera żółtego, posiekany szczypiorek i posiekaną paprykę.
    Przyszedł czas na wlanie jajka do każdej łódeczki, po wierzchu posypujemy szczypiorkiem, papryką i serem.
    Łódeczki układamy na kratce od rusztu piekarnika i stabilizujemy opierając o kolejną łódeczkę aby się nie wywróciły.
    Pieczemy w piekarniku w 200 stopniach góra dół przez ok 10-15 minut.
    Po wyciągnięciu na każdą łódeczkę dodać odrobinę masła.
    Gotowe !!!
    Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń