Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
danie samodzielne lub dodatek do mięska, niestety, dość długo się pieką
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3817
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414621
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2357
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3817
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414621
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2357
Składniki
1. ziemniaki dokładnie umyć lub obrać, ponacinać gęsto w poprzek (bez docinania do końca), posmarować olejem, posypać solą i przyprawą do ziemniaków, przykryć folią, wstawić do piekarnika, piec ok 90 min, 2. cebulę, pieczarki i boczek pokroić w plasterki, cebulę i pieczarki lekko posolić, 3. gdy ziemniaki zmiękną, wyjąć z piekarnika, lekko przestudzić, w nacięcia powkładać plastry warzyw i boczku, piec do miękkości, na koniec przykryć serem, wstawić jeszcze na chwilkę do piekarnika, ja podałam z surówką i sosem czosnkowym smacznego