Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
danie samodzielne lub dodatek do mięska, niestety, dość długo się pieką
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4805
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9147
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4805
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9147
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
1. ziemniaki dokładnie umyć lub obrać, ponacinać gęsto w poprzek (bez docinania do końca), posmarować olejem, posypać solą i przyprawą do ziemniaków, przykryć folią, wstawić do piekarnika, piec ok 90 min, 2. cebulę, pieczarki i boczek pokroić w plasterki, cebulę i pieczarki lekko posolić, 3. gdy ziemniaki zmiękną, wyjąć z piekarnika, lekko przestudzić, w nacięcia powkładać plastry warzyw i boczku, piec do miękkości, na koniec przykryć serem, wstawić jeszcze na chwilkę do piekarnika, ja podałam z surówką i sosem czosnkowym smacznego