Do góry

Dania główne Przepis na:

Ziemniaki pieczone z dodatkami

Ziemniaki pieczone z dodatkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 322 Ocena: 1575

Dodano:

Odsłon: 11818

Wyjątkowo smaczne danie , które może być drugim daniem obiadowym lub gorącą kolacją.

Składniki

  • Ziemniaki średnie - 3 szt.
  • Salami - 9 plasterków
  • Pieczarki - 15 dag
  • Cukinia - 1/2 szt.
  • Ser mozzarella - 8 dag
  • Majonez - 2 łyżki
  • Keczup - 2 łyżki
  • Zioła prowansalskie - 1/2 łyżeczki
  • Masło - 1 łyżka
  • Sól, pieprz czarny mielony
  • Olej
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ziemniaki pieczone z dodatkami

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obrać , podgotować w osolonej wodzie, pokroić na 3 części. Pieczarki obrać, pokroić . Na patelni rozgrzać masło wrzucić pieczarki , doprawić solą i pieprzem, smażyć 5 minut. Cukinię umyć , pokroić w cienkie plastry. Ser utrzeć na tarce o grubszych otworach. Majonez wymieszać z keczupem.

  2. Naczynie żaroodporne posmarować olejem, ułożyć plastry ziemniaków, posmarować sosem z majonezu i keczupu, na niego ułożyć plastry salami.

  3. Na salami ułożyć pieczarki.

  4. Na pieczarki ułożyć plasterki cukini, doprawić ziołami prowansalskimi, przykryć serem.

  5. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni , wstawić ziemniaczki , piec do dobrego zrumienienia sera około 20 minut. Podawać z sałatką lub innymi dodatkami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń