Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 322 Ocena: 1575
Dodano: 26.01.2021
Odsłon: 11818
5-6 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Ziemniaki obrać , podgotować w osolonej wodzie, pokroić na 3 części. Pieczarki obrać, pokroić . Na patelni rozgrzać masło wrzucić pieczarki , doprawić solą i pieprzem, smażyć 5 minut. Cukinię umyć , pokroić w cienkie plastry. Ser utrzeć na tarce o grubszych otworach. Majonez wymieszać z keczupem.
Naczynie żaroodporne posmarować olejem, ułożyć plastry ziemniaków, posmarować sosem z majonezu i keczupu, na niego ułożyć plastry salami.
Na salami ułożyć pieczarki.
Na pieczarki ułożyć plasterki cukini, doprawić ziołami prowansalskimi, przykryć serem.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni , wstawić ziemniaczki , piec do dobrego zrumienienia sera około 20 minut. Podawać z sałatką lub innymi dodatkami.
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

ewka16 26 styczniaZgłoś do usunięcia
pyszności !i każdy może dobrać co lubi, rewelacja Odpowiedzi: 1 ▼
0 Kto głosował? | Odpowiedz

KulinarnaChwila 26 styczniaZgłoś do usunięcia
pyszotka:) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

Dariusz-D 26 styczniaZgłoś do usunięcia
Wspaniale danie.Gratuluje bardzo:')
Odpowiedzi: 1 ▼
0 Kto głosował? | Odpowiedz