Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo smaczne danie , które może być drugim daniem obiadowym lub gorącą kolacją.
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 196
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 31
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17428
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 196
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 31
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17428
Składniki
Ziemniaki obrać , podgotować w osolonej wodzie, pokroić na 3 części. Pieczarki obrać, pokroić . Na patelni rozgrzać masło wrzucić pieczarki , doprawić solą i pieprzem, smażyć 5 minut. Cukinię umyć , pokroić w cienkie plastry. Ser utrzeć na tarce o grubszych otworach. Majonez wymieszać z keczupem.
Naczynie żaroodporne posmarować olejem, ułożyć plastry ziemniaków, posmarować sosem z majonezu i keczupu, na niego ułożyć plastry salami.
Na salami ułożyć pieczarki.
Na pieczarki ułożyć plasterki cukini, doprawić ziołami prowansalskimi, przykryć serem.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni , wstawić ziemniaczki , piec do dobrego zrumienienia sera około 20 minut. Podawać z sałatką lub innymi dodatkami.