Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo smaczne danie , które może być drugim daniem obiadowym lub gorącą kolacją.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9588
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4441
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 208
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20885
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9588
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4441
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 208
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20885
Składniki
Ziemniaki obrać , podgotować w osolonej wodzie, pokroić na 3 części. Pieczarki obrać, pokroić . Na patelni rozgrzać masło wrzucić pieczarki , doprawić solą i pieprzem, smażyć 5 minut. Cukinię umyć , pokroić w cienkie plastry. Ser utrzeć na tarce o grubszych otworach. Majonez wymieszać z keczupem.
Naczynie żaroodporne posmarować olejem, ułożyć plastry ziemniaków, posmarować sosem z majonezu i keczupu, na niego ułożyć plastry salami.
Na salami ułożyć pieczarki.
Na pieczarki ułożyć plasterki cukini, doprawić ziołami prowansalskimi, przykryć serem.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni , wstawić ziemniaczki , piec do dobrego zrumienienia sera około 20 minut. Podawać z sałatką lub innymi dodatkami.