Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki po farmersku to prawdziwa uczta z patelni – chrupiące, złociste kawałki ziemniaków smażone z cebulką i boczkiem pachną tak, że sąsiedzi zaczynają się kręcić pod drzwiami. Dorzuć do nich szczypiorek i natkę pietruszki, a nie uwierzysz, że tak proste danie może być tak smaczne. Ziemniaki podawaj samodzielnie lub w towarzystwie sadzonego jajka.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1771
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 312
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21822
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1771
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 312
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21822
Składniki
Ziemniaki obierz i ugotuj w osolonej wodzie. Możesz także ugotować je w mundurkach i obrać, gdy wystygną. Ziemniaki pokrój na mniejsze kawałki i odłóż. Cebulę obierz i drobno posiekaj w kostkę. Boczek także pokrój w drobną kostkę. Cebulkę podsmaż na łyżce masła, a po chwili dodaj boczek i przesmażaj, mieszając drewnianą łyżką. Następnie dodaj ziemniaki, kolejną łyżkę masła oraz śmietanę. Dopraw danie solą i czarnym pieprzem – sprawdzi się także przyprawa do ziemniaków. Przesmażaj całość, mieszając od czasu do czasu, a na koniec dodaj drobno posiekany szczypiorek i natkę pietruszki.
Ziemniaki po farmersku przekładaj z patelni na talerz i zajadaj od razu.