Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki po farmersku to prawdziwa uczta z patelni – chrupiące, złociste kawałki ziemniaków smażone z cebulką i boczkiem pachną tak, że sąsiedzi zaczynają się kręcić pod drzwiami. Dorzuć do nich szczypiorek i natkę pietruszki, a nie uwierzysz, że tak proste danie może być tak smaczne. Ziemniaki podawaj samodzielnie lub w towarzystwie sadzonego jajka.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 937
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4183
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 256
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 775
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3625
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 747
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 937
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4183
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 256
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 775
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3625
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 747
Składniki
Ziemniaki obierz i ugotuj w osolonej wodzie. Możesz także ugotować je w mundurkach i obrać, gdy wystygną. Ziemniaki pokrój na mniejsze kawałki i odłóż. Cebulę obierz i drobno posiekaj w kostkę. Boczek także pokrój w drobną kostkę. Cebulkę podsmaż na łyżce masła, a po chwili dodaj boczek i przesmażaj, mieszając drewnianą łyżką. Następnie dodaj ziemniaki, kolejną łyżkę masła oraz śmietanę. Dopraw danie solą i czarnym pieprzem – sprawdzi się także przyprawa do ziemniaków. Przesmażaj całość, mieszając od czasu do czasu, a na koniec dodaj drobno posiekany szczypiorek i natkę pietruszki.
Ziemniaki po farmersku przekładaj z patelni na talerz i zajadaj od razu.