Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie w sam raz dla wszystkich zabieganych. Błyskawiczne, ciepłe i smaczne jedzonko, w którym główną rolę gra zwyczajny, polski ziemniaczek.
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17608
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1753
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15229
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4698
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8976
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17608
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1753
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15229
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4698
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8976
Składniki
Wybieramy ziemniaki, jeśli to możliwe, jednakowej wielkości, myjemy szczoteczką, osuszmy. Następnie nakłuwamy je widelcem w kilku miejscach. Tuńczyka osączamy z zalewy, przekładamy do miseczki. Dodajemy paprykę i cebulę pokrojone w drobną kosteczkę. Całość doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Przygotowane wcześniej ziemniaki wkładamy do kuchenki mikrofalowej, pieczemy 10 minut. W tym czasie obieramy czosnek, przeciskamy go przez praskę i ucieramy z masłem. Upieczone ziemniaki przekrawamy na połowę lub nacinamy delikatnie. Na każdą porcję nakładamy odrobinę masła z czosnkiem i sałatkę z tuńczyka.
Smacznego.