Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie w sam raz dla wszystkich zabieganych. Błyskawiczne, ciepłe i smaczne jedzonko, w którym główną rolę gra zwyczajny, polski ziemniaczek.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10807
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3464
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2514
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10807
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3464
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2514
Składniki
Wybieramy ziemniaki, jeśli to możliwe, jednakowej wielkości, myjemy szczoteczką, osuszmy. Następnie nakłuwamy je widelcem w kilku miejscach. Tuńczyka osączamy z zalewy, przekładamy do miseczki. Dodajemy paprykę i cebulę pokrojone w drobną kosteczkę. Całość doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Przygotowane wcześniej ziemniaki wkładamy do kuchenki mikrofalowej, pieczemy 10 minut. W tym czasie obieramy czosnek, przeciskamy go przez praskę i ucieramy z masłem. Upieczone ziemniaki przekrawamy na połowę lub nacinamy delikatnie. Na każdą porcję nakładamy odrobinę masła z czosnkiem i sałatkę z tuńczyka.
Smacznego.