Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie w sam raz dla wszystkich zabieganych. Błyskawiczne, ciepłe i smaczne jedzonko, w którym główną rolę gra zwyczajny, polski ziemniaczek.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 686
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 68
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 94
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 686
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 68
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 94
Składniki
Wybieramy ziemniaki, jeśli to możliwe, jednakowej wielkości, myjemy szczoteczką, osuszmy. Następnie nakłuwamy je widelcem w kilku miejscach. Tuńczyka osączamy z zalewy, przekładamy do miseczki. Dodajemy paprykę i cebulę pokrojone w drobną kosteczkę. Całość doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Przygotowane wcześniej ziemniaki wkładamy do kuchenki mikrofalowej, pieczemy 10 minut. W tym czasie obieramy czosnek, przeciskamy go przez praskę i ucieramy z masłem. Upieczone ziemniaki przekrawamy na połowę lub nacinamy delikatnie. Na każdą porcję nakładamy odrobinę masła z czosnkiem i sałatkę z tuńczyka.
Smacznego.