Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny letni obiad - ziemniaki z bobem, boczkiem, koperkiem i jajkiem. Prosto i pysznie! Koniecznie wypróbujcie póki trwa sezon na bób.
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3168
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 566
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2304
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3168
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 566
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2304
Składniki
Bób wrzucamy do wrzątku i gotujemy, aż zmięknie. Młody bób będzie dobry już po 10 minutach, starszy potrzebuje więcej czasu. Młody bób możemy zostawić w łupinach, ale starszy musimy odebrać. Ziemniaki szorujemy lub obieramy. Kroimy na ćwiartki i gotujemy na półmiękko. Boczek kroimy w kostkę. Wrzucamy na suchą patelnię i smażymy, aż wytopi się i ładnie zarumieni. Dodajemy bób i ziemniaki, doprawiamy chilli, solą i pieprzem. Smażymy często mieszając, aby ziemniaki się zarumieniły. Osobno przygotowujemy jajka sadzone. Na talerzach układamy porcje bobu z ziemniakami, jajka i całość posypujemy siekanym koperkiem.