Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kolejne, pyszne, bezmięsne danie
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 24
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 106
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 24
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 106
Składniki
1. ziemniaki obrać, przekroić wzdłuż na pół, ugotować w osolonej wodzie na półmiękko, przestudzić, łyżeczką wybrać środki, pozostawiając jak najcieńsze ścianki, 2. szpinak umyć, posiekać, na oleju podsmażyć drobno pokrojoną cebulę i czosnek, dodać szpinak, dusić do miękkości, dodać serek, wymieszać, doprawić, 3. pieczarki drobniutko pokroić, poddusić na oleju, wymieszać ze szpinakiem oraz rozgniecionym widelcem wydrążonym miąższem ziemniaków, doprawić finalnie, 4. połówki ziemniaków posypać przyprawą do ziemniaków, napełnić farszem, wstawić do nagrzanego piekarnika na 30 min, kto nie liczy kalorii może posypać tartym serem, smacznego