Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki do obiadu podsmażane z cebulą, papryką. Posypane ziołami prowansalskimi. Świetny dodatek do mięs, kolorowe i aromatyczne. Małe odstępstwo od rutyny.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4947
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13374
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5829
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7513
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4947
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13374
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5829
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7513
Składniki
Ziemniaki obieramy, gotujemy w całości 15 minut (od zagotowania wody), odcedzamy. Na patelni rozgrzewamy olej z masłem i wrzucamy pokrojoną w piórka cebulę. Solimy i smażymy na szklisto. Paprykę kroimy w paski, dorzucamy do cebuli i dusimy całość pod przykryciem do miękkości.
Ziemniaki kroimy w ćwiartki, dorzucamy do warzyw na patelni. Doprawiamy pieprzem i ziołami prowansalskimi, ewentualnie solą. W momencie, gdy wszystko się podgrzeje, dodajemy posiekany koperek. Danie gotowe!