Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki do obiadu podsmażane z cebulą, papryką. Posypane ziołami prowansalskimi. Świetny dodatek do mięs, kolorowe i aromatyczne. Małe odstępstwo od rutyny.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 88
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31247
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 403
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 88
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31247
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 403
Składniki
Ziemniaki obieramy, gotujemy w całości 15 minut (od zagotowania wody), odcedzamy. Na patelni rozgrzewamy olej z masłem i wrzucamy pokrojoną w piórka cebulę. Solimy i smażymy na szklisto. Paprykę kroimy w paski, dorzucamy do cebuli i dusimy całość pod przykryciem do miękkości.
Ziemniaki kroimy w ćwiartki, dorzucamy do warzyw na patelni. Doprawiamy pieprzem i ziołami prowansalskimi, ewentualnie solą. W momencie, gdy wszystko się podgrzeje, dodajemy posiekany koperek. Danie gotowe!