Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki do obiadu podsmażane z cebulą, papryką. Posypane ziołami prowansalskimi. Świetny dodatek do mięs, kolorowe i aromatyczne. Małe odstępstwo od rutyny.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326264
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12038
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16701
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5419
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326264
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12038
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16701
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5419
Składniki
Ziemniaki obieramy, gotujemy w całości 15 minut (od zagotowania wody), odcedzamy. Na patelni rozgrzewamy olej z masłem i wrzucamy pokrojoną w piórka cebulę. Solimy i smażymy na szklisto. Paprykę kroimy w paski, dorzucamy do cebuli i dusimy całość pod przykryciem do miękkości.
Ziemniaki kroimy w ćwiartki, dorzucamy do warzyw na patelni. Doprawiamy pieprzem i ziołami prowansalskimi, ewentualnie solą. W momencie, gdy wszystko się podgrzeje, dodajemy posiekany koperek. Danie gotowe!