Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące talarki ziemniaczane w aromatycznych przyprawach to jeden z wielu sposobów na przygotowanie młodych warzyw. Tak przyrządzone pieczone ziemniaki z ubijaną fetą to wyśmienita przystawka do dań z grilla – i nie tylko!
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 82
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9332
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 975
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1135
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 82
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9332
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 975
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1135
Składniki
Obierz ziemniaki i pokrój na plasterki. Rozłóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Spryskaj oliwą z oliwek. Oprósz solą, ziołami prowansalskimi, kminkiem i ostrą papryką.
Wstaw ziemniaki do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piecz przez około 25-30 minut – aż ziemniaczane talarki będą chrupiące z wierzchu i miękkie w środku.
W międzyczasie połącz w misce pokruszoną fetę, jogurt, wstępnie rozdrobniony ząbek czosnku i sok z cytryny. Ubij składniki blenderem na jednolity dip. Dopraw go do smaku pieprzem.
Wyłóż dip na półmisek (możesz też podać go osobno, w miseczce). Rozłóż na nim gorące ziemniaki i oprósz świeżym tymiankiem.