Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale też przepyszne. Raz na jakiś czas można sobie pozwolić na chwilę rozpusty. Nie pożałujecie. :)
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 195
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 215
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1312
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 520
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 195
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 215
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1312
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 520
Składniki
Należy zacząć od wysmarowania formy masłem.
Ziemniaki obrać, umyć, ponacinać gęsto nożem, włożyć do naczynia i posypać solą i pieprzem. Wstawić do nagrzanego do 175°C piekarnika i piec przez 20 minut.
Zetrzeć żółty ser na grubych oczkach.
Śmietany wymieszać z solą, pieprzem oraz szałwią.
Ziemniaki wyjąć z piekarnika, zalać śmietaną i posypać połową żółtego sera. Piec przez następne pół godziny.
Po tym czasie przemieszać ziemniaki w sosie i posypać pozostałym serem. Piec przez kolejne pół godziny. Smacznego! :)