Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale też przepyszne. Raz na jakiś czas można sobie pozwolić na chwilę rozpusty. Nie pożałujecie. :)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8029
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1152
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9808
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4515
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 524
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8029
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1152
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9808
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4515
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 524
Składniki
Należy zacząć od wysmarowania formy masłem.
Ziemniaki obrać, umyć, ponacinać gęsto nożem, włożyć do naczynia i posypać solą i pieprzem. Wstawić do nagrzanego do 175°C piekarnika i piec przez 20 minut.
Zetrzeć żółty ser na grubych oczkach.
Śmietany wymieszać z solą, pieprzem oraz szałwią.
Ziemniaki wyjąć z piekarnika, zalać śmietaną i posypać połową żółtego sera. Piec przez następne pół godziny.
Po tym czasie przemieszać ziemniaki w sosie i posypać pozostałym serem. Piec przez kolejne pół godziny. Smacznego! :)