Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale też przepyszne. Raz na jakiś czas można sobie pozwolić na chwilę rozpusty. Nie pożałujecie. :)
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3825
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 631
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3827
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 398
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 753
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3825
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 631
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3827
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 398
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 753
Składniki
Należy zacząć od wysmarowania formy masłem.
Ziemniaki obrać, umyć, ponacinać gęsto nożem, włożyć do naczynia i posypać solą i pieprzem. Wstawić do nagrzanego do 175°C piekarnika i piec przez 20 minut.
Zetrzeć żółty ser na grubych oczkach.
Śmietany wymieszać z solą, pieprzem oraz szałwią.
Ziemniaki wyjąć z piekarnika, zalać śmietaną i posypać połową żółtego sera. Piec przez następne pół godziny.
Po tym czasie przemieszać ziemniaki w sosie i posypać pozostałym serem. Piec przez kolejne pół godziny. Smacznego! :)